Věra Špinarová by dnes oslavila 68. narozeniny: Vánoce nikdy neslavila, zemřel jí totiž milovaný bratr

Zpěvačka s nenapodobitelným sytým hlasem Věra Špinarová patřila ke stálicím tuzemské populární hudby. Proslavily ji písně jako Meteor lásky nebo Bílá jawa 250.
Zdroj: Profimedia
Zpěvačka s nenapodobitelným sytým hlasem Věra Špinarová patřila ke stálicím tuzemské populární hudby. Proslavily ji písně jako Meteor lásky nebo Bílá jawa 250.Narodila se v Pohořelicích, v sedmi letech se s rodiči přestěhovala do Ostravy. Vyučila se chemičkou, tou se ovšem nikdy nestala. Už v šesti letech začala hrát na housle, později s kamarády na kytaru.Pěveckou kariéru zahájila v 15 letech, kdy nahrála svou první píseň Já před tebou klečím. Zpívala s kapelami Flamingo (od roku 1967, do roku 1969), poté přešla ke skupině Majestic, který v roce 1971, po převzetí Ivem Pavlíkem, změnil název na Orchestr Ivo Pavlíka.poté začala spolupracovat se skupinou Speciál, který založil její kytarista z bývalé skupiny, Adonis Civopulos. Do roku 1989 aktivně vystupovala, avšak potom se stáhla do ústraní a teprve po spojení s podnikatelem Václavem Fischerem nastal očekávaný comeback.+ 4 fotky+ 5 fotek

Legendární zpěvačka nebyla nikdy milovnicí vánočních svátků, nemá na ně totiž hezké vzpomínky. Přišla o důležitého člena rodina a do své smrti se z této ztráty nevzpamatovala. Jak na její vztah k nadcházejícím dnům vzpomíná její syn Petr?

Petra Járková
Petra Járková 23. 12. 2019 07:00

„Už vždycky to bude bolestné datum. O Vánocích budeme na chalupě, kde maminka bydlela, takže bude pořád s námi. A jestli jí zapálíme v neděli svíčku? Tu máme pořád, nejen na výročí. Kdykoli na chalupě jsme, zapalujeme ji za mámu i za tátu,“ prozradil loni webu Extra.cz zpěvaččin syn Adam Pavlík.

Neslavila Vánoce

„Máma narozeniny vůbec neslavila a Vánoce taky moc ne. Takže je neprožíváme ani my. Jako rodina se sejdeme, ale protože ani mamka na svátky moc nebyla, bereme to stejně. Souvisí to se smrtí jejího bráchy. Vánoce měla spojené se smutnou událostí, a proto je taky nijak neprožívala,“ dodal Adam.

Smrt bratra

Osmadvacetiletý Lubomír Špinar zemřel 24. prosince 1980, interpretka legendárního hitu Jednoho dne se vrátíš se z jeho smrti nikdy nevzpamatovala. Mladíka tehdy kdosi patrně ubil, viník se ale nikdy nenašel.

Pohoda s rodinou

To ale nic nemění na tom, že bychom dnes měli na legendární zpěvačku zavzpomínat, pustit si nějaký její hit a v neposlední řadě si užívat Vánoce s rodinou, v klidu, pohodě a v příjemné náladě.

NA ZPĚVAČKU VĚRU ŠPINAROVOU A JEJÍ ŽIVOTNÍ PŘÍBĚH SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články