Amazon obdaroval děti z Děčína i České Kamenice, dostaly tyto dárečky
Amazon rozdával dětem dárky. Foto: Amazon
Zajímavosti

Ústecký kraj - V předvánočním čase dostali v rámci projektu Amazon Kindlotéka darem elektronické čtečky a fyzické knihy děti i dospělí z různých institucí středních a severních Čech. Poprvé se letos předávalo i v dětských domovech.

Děti ze základních škol, dětských domovů, ale i čtenáři děčínské knihovny, získali v předvánočním čase darem v rámci projektu Kindlotéka.

Zástupci společnosti Amazon se letos rozhodli k pěti obdarovaným základním školám přidat i tři dětské domovy a dvě knihovny. Chtějí, aby děti, ale i dospělí v těchto institucích, měli možnost vyzkoušet si čtení pomocí moderních technologií. Mezi obdarovanými letos nechyběly Litoměřická ZŠ Na Valech, chomutovská ZŠ Na Příkopech, ZŠ Kpt. Otakara Jaroše v Lounech a mostecká ZŠ Jakuba Arbesa či ZŠ Montessori Kladno. Dále Dětský domov Strašidýlko Nové Strašecí, DD Žatec a Dětský domov – Země dětí v České Kamenici. Kindlotéku si nově užívají i v knihovnách v Děčíně a ve Slaném.

Papírové knihy patří u českých dětí stále mezi nejpopulárnější. Potvrzuje to
97 % rodičů. S rozvojem moderních technologií zároveň stále roste obliba čtení elektronických knih. Téměř každé čtvrté dítě čte e-knihy, a to na mobilu nebo čtečce. Vyplývá to z průzkumu realizovaného společností Amazon, kterého se zúčastnilo 800 rodičů. Díky čtečkám děti lépe konzumují například povinnou literaturu, což Amazon podporuje darováním speciálních čtecích koutků – Kindloték - pro základní školy a další instituce. Tyto koutky také fungují jako nabíjecí stanice a úložiště pro čtečky. V rámci projektu Kindlotéka rozdal Amazon během tří let celkem 140 kusů Kindle.

V každé čtečce Kindle je nahráno 50 titulů různých dětských knižních žánrů v anglickém i českém jazyce. Na prvním místě jsou v oblíbenosti u dětí stále pohádky, 60 % rodičů tvrdí, že je jejich děti čtou nejvíce, polovina preferuje dobrodružnou literaturu, na třetím místě je žánr fantasy (35 %). „Pro děti jsme vybrali spolu s pedagogy rozmanité tituly, které si děti užijí jak ve volném čase, tak i při vyučování,“ řekla Miroslava Jozová, PR manažerka pro region CEE společnosti Amazon.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru