Vánoce a Silvestr jsou tradičně obdobím, kdy domácnosti vyprodukují mnoho komunálního odpadu

23. prosinec 2019 09:26

Hradecké technické služby, které mají na území města Hradce Králové na starosti svoz komunálního odpadu, ale žádné mimořádné svozy nechystají. I přesto by lidé měli být ve střehu, protože dojde k drobným úpravám termínů odvozu odpadu. I popeláři totiž chtějí Štědrý večer trávit se svými rodinami. A technické služby ladí formu na silvestrovský úklid.

Čtěte také

Popelářské vozy budou ulice Hradce Králové brázdit mezi Vánoci a Silvestrem ve standardním režimu. Popeláři budou mít volno je na Štědrý den odpoledne.

„Odpolední směnu budeme přesouvat na středeční odpoledne. Následně středeční odpolední směnu přesuneme na čtvrteční odpoledne. Čtvrteční odpoledne se přesune na pátek. A páteční odpolední směna se přesune na sobotní ráno. Tímto bych chtěl poprosit občany, aby si své odpadní nádoby připravili na tyto časy ke svozu," říká ředitel Hradeckých služeb Martin Hušek.

Na mimořádné svozy odpadu nemají Hradecké služby lidi ani techniku

Případného nepořádku hlavně u kontejnerových státní se Martin Hušek neobává.
„Naši lidé jsou samozřejmě instruováni k tomu, aby odpady na kontejnerových stáních uklízeli. A budeme se snažit udržovat město v čistotě a pořádku."

Na závěr roku se pečlivě chystají pracovníci Technických služeb

Nejvíce práce budou mít prvního ledna, kdy je čekají hned dvě směny.

Čtěte také

Královéhradecké Velké náměstí bude totiž potřeba uklidit po bujaré silvestrovské noci i po novoročním ohňostroji. Při plánování úklidu hraje důležitou roli také předpověď počasí.

„Počasí hraje velkou roli. Protože pokud bude chumelit nebo mrznout, tak nelze při tomto úklidu používat techniku a budeme muset vše uklízet ručně," říká za Technické služby v Hradci Králové vedoucí střediska čistění města Pavel Holeček.

autoři: Václav Pilný , baj
Spustit audio

Související