Srdce na dlani / Markéta Hlinovská a Veronika Holcová

Srdce na dlani / Markéta Hlinovská a Veronika Holcová

Adresa:

Liberec, Masarykova 723/14

Termín: 25.9.2020 3.1.2021
Vstupné:

80 Kč, snížené 40 Kč

25zář - 3led celý den

Žánr: výstavyumění moderní umění grafika současné umění severní čechy letní výstavy

Umělci: Markéta Hlinovská


Markéta Hlinovská ve své tvorbě dlouhodobě řeší vztah mezi přírodou a civilizací. Její poloha díla však nemá moralistní podtext. Současně je typická zaujetím pro zvířecí figury, které mnohdy přebírají lidské vzorce chování. Veronika Holcová zas zachycuje divočinu venku i v duši. Mystičnost a šamanství či fascinace prapůvodními světy jsou její doménou jak v kresbě, tak malbě. Výstava bude dialogem napříč medii mezi autorkami a bude vytvořena přímo pro prostory Galerie -1.

Markéta Hlinovská absolvovala pražskou Akademii výtvarných umění v Ateliéru grafiky I u Jiřího Lindovského. Pro její tvorbu je příznačné zaujetí přepisem reálného světa do obsahových zkratek a zjednodušených výrazových forem. Běžně pracuje s technikou šablon.

Veronika Holcová je absolventkou pražské AVU. Prošla si ateliéry Jitky Svobodové, Bedřicha Dlouhého, Vladimíra Skrepla a Vladimíra Kokolii. Autorka si vybudovala svůj rukopis na prolínání figurativních a krajinných motivů, které diváka uvádějí do snového prostředí plného křehkých až surreálních figur na pozadí silně imaginativních krajin. Poslední její tvorba je poznamenaná delším pobytem v Ottawě, kde čerpala inspiraci v kanadské přírodě.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Liberec Akce v obci Liberec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Srdce na dlani /...

Wellness Hotel BabylonLiberec (1 899 metrů)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (4.7 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (15.2 km)