‚Prý jenom chtěli zmrzlinu.‘ Basketbalista Thomas si šel vyříkat urážky přímo do hlediště, dostal trest

Basketbalista Isaiah Thomas si v NBA dva zápasy nezahraje. Rozehrávač Washingtonu Wizards dostal distanc za reakci na urážky dvou fanoušků Philadelphie během sobotního utkání zámořské soutěže. Oba provinilci mají roční zákaz vstupu do arény Wells Fargo Center.

Tento článek je více než rok starý.

Philadelphia Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Isaiah Thomas v debatě s fanoušky Philadelphie

Basketbalista Isaiah Thomas v debatě s fanoušky Philadelphie | Foto: Matt Slocum | Zdroj: ČTK/AP/

O osudu utkání už bylo víceméně rozhodnuto. Washington prohrával necelé tři minuty před koncem proti favorizované Philadelphii 102:119, když se Thomas během oddechového času vydal přímo k dvěma mužům v hledišti, kteří na něj krátce předtím urážlivě pokřikovali a ukazovali vulgární gesta.

Rozehrávač Lowry dovedl Toronto k historickému obratu. Lakers bez Jamese nestačili na Denver

Číst článek

„Běžel jsem zpátky na svou polovinu, když na mě začali ukazovat vztyčené prostředníky a třikrát zařvali ‚Jdi do pr…, sr…‘,“ uvedl Thomas, jehož slova zveřejnil server ESPN. Washingtonský rozehrávač před incidentem proměnil jeden ze dvou trestných hodů, a právě úspěšný pokus zřejmě spustil agresivní reakci obou fanoušků.

„Řekl jsem jim, ať mě neurážejí. Ať se chovají jako fanoušci, s respektem. Odpověděli mi, že se omlouvají, že chtěli jenom zmrzlinu,“ dodal třicetiletý rozehrávač. V rámci reklamní kampaně totiž dostávají diváci ve Wells Fargo Center zmrzlinu zdarma, pokud soupeř mine oba své trestné hody.

Thomas ani při odchodu do kabiny nedal najevo negativní emoce a daroval mladému fanouškovi svou čelenku.

Zpřísnění pravidel

NBA po několika kauzách z minulé sezony zpřísnila postihy za incidenty mezi fanoušky a hráči. Během uplynulého ročníku čelily urážkám i další hvězdy nejslavnější basketbalové soutěže DeMarcus Cousins, Kyle Lowry nebo Russell Westbrook.

Jak uvedlo vedení soutěže na svých webových stránkách, podle pravidel náleží hráči za vstup do hlediště okamžité vyloučení a případně i další postih. Sám Thomas okomentoval svůj trest na sociálních sítích výmluvně.

Přísný postih se nevyhnul ani oběma fanouškům. Za porušení návštěvního řádu jim klub zrušil permanentky a na rok jim zakázal vstup do arény.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme