Tým Mitchelton - Scott oznámil závodní plán své největší hvězdy. Simon Yates se vydá do Austrálie na Tour Down Under, Cadel Evans Great Ocean Road Race a Herald Sun Tour. Ale to podstatné přijde později, v květnu se postaví na start Giro d'Italia. Na italskou Grand Tour se soustředí třetí rok za sebou. V roce 2018 strávil v růžovém dresu 13 dní a vyhrál několik etap, ale nakonec byl poražen. Letos zcela zklamal, ale částečně si to vynahradil na Tour de France, kde vyhrál dvě etapy. 

"Giro má velký šarm a charakter. Fanoušci jsou nadšení, trasa je úžasná a vždy se agrresivně závodí, což si užívám. Letos jsem se prostě nedostal na úroveň, jakou jsem očekával. Chci se vrátit v nejlepší formě a zkusit to ještě jednou. Olympijské hry jsou jsou brzy po Tour de France a tak věřím, že nejspší přípravou na Olympiádu bude Giro d'Italia," vysvětluje Yates. 

"Trasa závodu v roce 2020 je velmi tradiční, čeká nás hodně časovek a spousta vysokohorských průsmyků. Budeme připraveni na cokoliv. Cílem je mít nejlepší formu a kondici, na kterou můžu dosáhnout a dát do toho vše. Snad budu mít dobrou šanci vyhrát."

Sezónu tedy zahájí v Austrálii, kde většinou nezávodí, ale v dalším roce chce začít se závody o něco dřív než v minulosti: "Letos jsem jel Giro a Tour a byl jsem extrémně unavený, takže jsme se s týmem rozhodli ukončit sezónu o něco dřív, abych měl prostor pro co nejlepší přípravu na rok 2020. Zima je zatím skvělá, ukončil jsem důležitý tréninkový blok na Gran Canarii a brzo odletím do Austrálie, abych si zvykl na horko." 

Lídrem týmu Mitchelton - Scott na Tour Down Under bude vítěz posledních dvou ročníků, Jihoafričan Daryl Impey: "Daryl našel klíč k vítězství, takže víme, jak k závodu přistoupit. Budu mu pomáhat a když se objeví příležitost, zkusím ji využít. Větší kopce by pro mě samozřejmě byly lepší, ale na tom nezáleží, jako tým pojedeme s jasným cílem vyhrát."

Po Tour Down Under přijde na řadu jednorázovka Cadel Evans Great Ocean Road Race: "Když budu mít šanci, budu se snažit ji využít. Čím těžší závod bude, tím líp pro mě."  A postaví se také na start menšího etapového závodu Jayco Herald Sun Tour: "Naposledy jsem jel v roce 2013 a stále jsem nezávodil ve větším vedru. Je to skvělý závod, kam se těším. Kopce vypadají náročně. Jede se uprostřed australského léta a místní týmy jsou ve skvělé formě a jsou velmi motivované. Bude to těžký závod."