Hertha je spojována s Xhakou i Götzem. Klinsmannova čistka se dotkne také Kaloua, Pekaríka či Dudy

Hertha je spojována s Xhakou i Götzem. Klinsmannova čistka se dotkne také Kaloua, Pekaríka či Dudy

V soudobém kádru Herthy Berlín je hned čtyřiatřicet hráčů, což je nejvíc z celé bundesligy. Dvanácté místo však šířce soupisky vůbec neodpovídá a nový trenér klubu z hlavního města Německa Jürgen Klinsmann proto chystá čistku...

"Kádr je velmi široký," postěžoval si nástupce chorvatského odborníka Ante Čoviče. Ten je přesvědčen o tom, že svou herní filozofii dokáže lépe předat užšímu kruhu hráčů.

Německé média referovala, že bývalý stratég Bayernu či amerického nároďáku vytvořil se sportovním ředitelem Michaelem Preetzem seznam 10 jmen, která by měla Olympijský stadion opustit a klidně již v zimním transferovém okně.

Mezi borci "na odpis" jsou mimo jiné i Salomon Kalou, Ondrej Duda nebo Peter Pekarík. "Jsem nadšen z rozvoje Dilrosuna a Redana. Spravedlnosti můžete v tomto případě učinit za dost jen tak, že starším hráčům jako Kalou povíte jedno - člověče, právě teď pro tebe nedokážu najít místo," nebral si servítky šéf Daridy.

Zamávat Herthě by měli také Mathew Leckie a Alexander Esswein, s tím, že například pětice mladíků, mezi nimiž jsou i synové bývalých koučů Anteho Čoviče a Pála Dárdaie, bude zapůjčena hostování. Týká se to také Muhammeda Kiprita, Floriana Baaka a Sidneyho Friedeho.

A co posily a čerstvá krev? S příchodem nového investora, který by mohl položit na stůl kvůli novým akvizicím až 40 milionů eur, se spekuluje i o hvězdných jménech typu Granita Xhaky z Arsenalu či Maria Götzeho z Dortmundu.