Farář Petr Rak: Vánoce dokáží pohnout lidskými srdci, ale nikdy nesmí pozastavit naši mysl

24.12.2019 21:30

Krásné a kouzelné Vánoce

Farář Petr Rak: Vánoce dokáží pohnout lidskými srdci, ale nikdy nesmí pozastavit naši mysl
Foto: Muzeum Karlova mostu
Popisek: Betlém.

Vánoce pro nás většinou znamenají takové vytrhnutí ze všedních dnů. Sváteční nálada se rozhostí v našich rodinách a domácnostech, dovoluje nám prožívat několik příjemných hodin a dní uprostřed nejbližších. Dokáže pohnout lidskými srdci, ale nikdy nesmí pozastavit naši mysl.

Drazí spoluobčané, s radostí a odvahou přistupujme k betlému, s úctou a láskou se pokloňme Novorozenému Spasiteli! Vždyť Vánoce - to je Ježíš, Boží Syn, který sestupuje z nebe. Najdeme kousek místa v našem domově pro Spasitele, který přišel na svět, aby nás vykoupil? On je klíčem, který dává smysl našemu životu, On je Cesta, Pravda a Život. Je s námi ve smutku i v radosti. Dává nám sám sebe.

A to je moje vánoční přání pro každého z Vás: Ať narozené dítě Ježíš nově vstoupí do vašich životů, do radostí i do bolestí. Ať vstoupí zvlášť tam, kde něco důležitého schází. Ať vstoupí zvlášť tam, kde je něco bolavého. A když o to budeme stát, Ježíš nejen vstoupí, ale i zůstane. O Vánocích i po nich. Vyprošuji Boží požehnání pro každého z Vás, pro naši farnost, společenství, pro naše město i naši vlast.

otec Petr Rak, Římskokatolická farnost Hlučín

Zdroj: hlucin.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…