Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budování kruháče na Ostrém rohu by mělo začít v dubnu. Hotovo musí být do října

Jablonečáci se už několik let připravují na to, že z nepřehledné křižovatky na Ostrém rohu, kde se střetávají ulice Želivského, Palackého a Janovská bude kruháč. Zatím ale z místa zmizely jen dva domy.

Tyto dva domy totiž bránily plánované výstavbě a tak šly v roce 2017 k zemi. Od té doby se ale stavba nikam neposunula. Jablonec přitom na vybudování okružní křižovatky získal dotaci milion korun s podmínkou, že stavba musí být hotová do tří let od demolice.

Kruháč by tak na Ostrém rohu měl stát do října 2020. „V rámci jednání s náměstkem hejtmana Janem Svitákem jsem obdržel informaci, že kraj podal žádost o územní rozhodnutí na jablonecký stavební úřad,“ uvedl náměstek primátora Milan Kouřil.

Jakmile kraj zmíněné rozhodnutí obdrží, měl by kraj vyhlásit výběrové řízení. „Samotná stavba by měla trvat přibližně pět měsíců a začít by měla v dubnu,“ komentoval Kouřil. Za zdržením stojí podmínky majitelů přilehlých nemovitostí ale také dodatečné požadavky různých orgánů.

„Bylo nutné doložit studie týkající se vibrací a vlivu na okolní prostředí,“ sdělil Otakar Kypta, vedoucí odboru územního a hospodářského rozvoje. Do října 2020 by tak měla být na Ostrém rohu okružní křižovatka doplněná o chodníky, veřejné osvětlení i výsadbu zeleně.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky Ostrý roh, Jablonec, Rýnovice, stavba, Milan Kouřil, Jan Sviták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budování kruháče na Ostrém rohu by mělo začít v dubnu. Hotovo musí být do října  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.