Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zavzpomínejte na zástupce herecké, pěvecké i módní branže, kteří nás v roce 2019 navždy opustili.

V únoru přišel módní svět o svou ikonu, zemřel Karl Lagerfeld (†85). Ten byl považován za nejvlivnějšího a nejtalentovanějšího návrháře své doby, jeho práce pro značky Chanel a Fendi se navždy vepsala do historie módního světa.

V březnu fanoušky zarmoutila zpráva, že v pouhých 52 letech zemřel představitel Dylana z Beverly Hills 90210, herec Luke Perry. Podlehl následkům rozsáhlé mrtvice. Z celé sestavy zmíněného seriálu byl Perry herecky nejaktivnější. Z novějších projektů si zahrál v úspěšném seriálu Riverdale nebo v Tarantinově zatím posledním filmu Tenkrát v Hollywoodu. Jeho premiéry se bohužel nedožil.

Na oficiálním twitterovém účtu filmů o Jamesi Bondovi se začátkem dubna objevila smutná zpráva, že v 77 letech zemřela představitelka Bond Girl z filmu Goldfinger Tania Mallet. Přestože ztvárnila jedinou filmovou roli, stačila na to, aby se navždy vryla do paměti fanoušků.

Jen krátce nato stejný účet informoval o skonu další Bond girl, herečky Nadji Regin (†87).

Doslova šokující bylo úmrtí britského stand-up komika Iana Cognita (†61), jenž zemřel před zraky diváků přímo na jevišti během vystoupení. Hříčkou osudu je, že krátce před svou smrtí si dělal legraci z mrtvice.

Pokud jste sledovali oblíbený sitcom Dva a půl chlapa, jistě vám neunikla role Georgie Engel (†70). Ta se v seriálu objevila jako Jean a prožila krátký románek s Evelyn Harper, matkou hlavních postav Charlieho a Alana. O náhlé smrti Engel světová média informovala v dubnu.

Duben přinesl smutnou zprávu také pro fanoušky seriálu Dallas. V 83 letech zemřel představitel Cliffa Barnese Ken Kercheval. Spolu s Larrym Hagmanem, který skonal v roce 2012, byli jedinými herci, kteří se v seriálu (v jeho původní verzi z roku 1978) objevovali celých čtrnáct sezón.

V květnu za nejasných okolností zemřela americká modelka a wrestlerka Ashley Massaro (†39). Cizí zavinění bylo vyloučeno. Ashley měla být záchrankou v bezvědomí převezena z domu na newyorském Long Islandu do nemocnice, kde už jí lékaři nedokázali pomoct.

Tragické bylo květnové úmrtí zpěváka Gabriela Dinize (†28), jenž se stal obětí leteckého neštěstí. Hvězda latinskoamerického popu měla namířeno z brazilského státu Bahia do města Maceió za svou přítelkyní.

V červnu filmový svět obletěla zpráva, že herec Max Wright (†75) prohrál boj s rakovinou. Wright byl neodmyslitelně spjat především s rolí Willieho Tannera ve slavném sitkomu Alf.

Ve svých dvaapadesáti letech koncem června zemřela americká herečka Stephanie Niznik. Příčina nebyla oznámena, média její smrt označila za „nečekanou“. Fanoušci Niznik znali ze seriálů Chirurgové nebo Everwood, objevila se také v Námořní vyšetřovací službě, Ztracených nebo ve fantasy filmu z roku 1998 Star Trek IX: Vzpoura.

O necelý měsíc později zemřel herec David Hedison. Fanoušci ho znali mj. jako agenta CIA Felixe Leitera v bondovkách Žít a nechat zemřít a Povolení zabíjet. Hedison byl tchánem Jodie Foster. Dožil se požehnaných 92 let.

V září v 74 letech zemřela další z legend módního byznysu, slavný fotograf Peter Lindbergh. Na mistra černobílé fotografie vzpomínají nejen slavné modelky, jež mu s chutí pózovaly, ale i spousty obdivovatelů.

V polovině září zemřel hudebník Ric Ocasek (†75), manžel topmodelky Pavlíny Pořízkové. Skonal ve svém newyorském bytě, bez známek života jej našla právě jeho žena.

Asijský model a herec, jenž se proslavil jako první Asiat, který se stal tváří světoznámé značky Louis Vuitton, Godfrey Gao zemřel v listopadu, náhle během reality show Chase Me. Ta účastníky testuje různými sportovními disciplínami, při nichž si mají sáhnout na fyzické i psychické dno. Gao měl zkolabovat při běhu. Bylo mu 35 let.

Ve věku 82 let v prosinci zemřel herec Ron Leibman, u nás známý především díky seriálu Přátelé, v němž ztvárnil otce hlavní postavy Rachel (Jennifer Aniston), doktora Leonarda Greena. Kromě Přátel působil také v seriálech Zákon a pořádek nebo Rodina Sopránů. Herec podlehl komplikovanému zápalu plic.

V 79 letech zemřel René Auberjonois, známý ze seriálů Star Trek: Hluboký vesmír devět, M*A*S*H nebo Kauzy v Bostonu. Herec podlehl rakovině plic.

Prosinec přinesl smutnou zprávu pro všechny fanoušky kapely Roxette. Po dlouholetém boji s rakovinou zemřela zpěvačka Marie Fredriksson. Bylo jí 61 let.

České osobnosti, které letos odešly do hudebního a hereckého nebe, si můžete připomenout zde.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám