Hlavní obsah

Zítra už nepřijdu, oznámila reportérka v přímém přenosu po výhře v loterii. Šeredně se pletla

Novinky, nčs

Španělská vánoční loterie El Gordo (Tlouštík), ve které se v letošním roce rozdělilo na výhrách v přepočtu 57 miliard korun, doslova pobláznila jihoevropskou zemi. Vyhlášení výsledků s napětím sledovala i televizní reportérka Natalia Escuderová, která se z výhry radovala v přímém přenosu. Její slova na kameru, kdy hovořila o výpovědi, však rychle vzala za své.

Foto: Profimedia.cz

Losování loterie El Gordo

Článek

Escuderová se objevila v přímém přenosu z reportáže týkající se populární loterie. Když však dostala od moderátorů pořadu slovo, neudržela v sobě radost z výhry a oznámila divákům, že zítra už se do práce nechystá.

To však byla dost ukvapená slova. Později totiž vyšlo najevo, že reportérka místo pohádkové sumy vyhrála „pouze” pět tisíc eur (130 tisíc korun), což by ženě na život bez práce příliš dlouho zřejmě nevydrželo.

Escuderová, která pracuje pro veřejnoprávní stanici RTVE, tak musela svoji ukvapenou reakci vzít rychle zpátky. V úterý se veřejně omluvila na sociálních sítích. Uvedla, že v životě prochází těžkým obdobím.

Tlouštík rozdělil na výhrách 57 miliard korun

Evropa

Hlavní výhra populární loterie letos činila „jen” 400 tisíc eur, tedy zhruba 10,3 milionu korun. Letos si ji odnesli všichni s losem číslo 26590. Za každé euro investované do části tohoto losu si odnesli 20 000krát vyšší sumu. V jiných loteriích lze v jackpotu vyhrát větší peníze, El Gordo však zajišťuje alespoň minimální výhry pro tisíce sázejících.

Loterie byla založena v roce 1762, původně jako charitativní podnik. Dnes putuje její výtěžek do španělské státní pokladny.

Reklama

Výběr článků

Načítám