Podcasty vánoční uvod upr

5 vánočních podcastů, kterými můžete proložit pohádky

Pořád máte pocit, že necítíte ty pravé Vánoce? Chtěli byste se naladit na vánoční vlnu? Nebo nějak potřebujete vyplnit čas mezi oblíbenými pohádkami či nepříjemnými návštěvami? Pak jsou tyto podcasty přesně pro vás!

Vánoční příběhy

Většina z nás asi zná Vánoční koledu od Charlese Dickense. A spousta z nás ji má samozřejmě spojenou s Vánoci. BBC ve svém podcastu Learning English Drama připravil čtení téhle tematické knížky. Takže pokud máte rádi britskou klasiku, tahle je pro Vánoce jako dělaná. A jestli chcete poznat něco nového, poslechněte si podcast Christmas Tales od britského deníku The Telegraph. Budou i duchové a příběhy ztracené lásky a všechno hezky zabalené ve sváteční atmosféře.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...
Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Návrat k tradicím

Trávíte Vánoce radši na horách než ve městě? A dáváte přednost ladovským Vánocům před těmi na blátě? Ředitel jilemnického muzea Jan Luštinec vypráví v pořadu Host Radiožurnálu o klasických českých Vánocích a rituálech našich předků. Dneska už Vánoce pohlcuje konzum, ale aspoň ve vyprávění si můžeme připomenout, jak se dřív peklo cukroví a stavěl betlém. "V Krkonoších je dodnes vztah k Vánocům vřelejší, vytváří to i krajina, která je i půvabná a zajímavá. Oslavy Vánoc se leckde liší, řada lidí se ale vrací k tradicím. Umožňuje nám to, abychom Vánoce prožili intenzivněji," říká Jan Luštinec. Můžete se tedy přenést o pár desítek let zpátky do krkonošské zasněžené krajiny a vychutnat si klid tradičních Vánoc.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Klářin Advent

Filmy, seriály, pohádky a knížky. Na ty máme o svátcích konečně čas. A pro ty, co mají tu pravou sváteční duši, má Klára v jejím podcastu tipy na ty s vánoční tematikou. Její minisérie Advent má čtyři díly (pro každou adventní neděli jeden) a poradí vám, u jakých pořadů a knížek si o Vánocích nejlépe odpočinete a nasajete vánoční atmošku. Teda pokud jste pod stromeček nedostali haldu knih a nevíte, po které sáhnout dřív. A jako bonus si budete moct aspoň virtuálně projít adventní Paříž.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Vánoční Linka

Co pro Kovyho znamenalo zjištění, že Ježíšek neexistuje? A jak na to přišel? Společně s Terezou Salte popisují ve své vánoční verzi podcastu Linka, jak slaví Vánoce oni a jaké tradice opravdu dodržují. Od Terezy se dozvíte, jak vypadají Vánoce v Norsku a jestli u nich doma nosí dárky Ježíšek nebo Julenissen.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Recept na sebevědomé Vánoce od Hospodářských novin

Konzum a Vánoce. Jak babičce vysvětlit, že ten kousavý svetr a huňaté ponožky opravdu nechcete? Většina z nás asi pěkně poděkuje a věci potom končí někde v hloubi skříně. Anebo ještě hůř: v koši. Na Vánoce tak přibývají nesmyslné tuny odpadu, a přitom bychom mohli svým blízkým vysvětlit, co si opravdu přejeme. Odborník na etiketu Daniel Šmíd vysvětluje, jak na to. Mluvčí společnosti Tesco zase popisuje, co se o Vánocích jedlo za socialismu. Jestli o svátcích pijeme víc alkoholu než před 100 lety poví ekonom Štěpán Křeček.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější