Kniha O výživě vás naučí správně jíst

Kniha O výživě vás naučí správně jíst

Tisk

ovyziveKniha O výživě vás naučí správně jíst. Po vánočních žranicích si spousta lidí dává předsevzetí do nového roku - “jen co skončí svátky, budu jíst zdravěji a shodím pár kilo”. Pokud toto předsevzetí patří i mezi ta vaše, neváhejte a pořiďte si knihu O výživě, kterou vydalo nakladatelství Pointa. Naučí vás správně jíst a nejen to!


Knížka O výživě je uceleným návodem, jak se zdravě stravovat. Přehledně a srozumitelně vysvětluje metabolismus základních živin - cukrů, tuků a bílkovin, doporučuje zdravé potraviny a návody k nakupování a přípravě jídla, popisuje energetickou hodnotu potravin a uvádí i vzorové jídelníčky. Nechybí ani tabulky, obrázky, vysvětlení pojmů, zajímavé informace o známých či méně známých potravinách a příklady z praxe.

Autorky - nutriční terapeutky Veronika Pourová a Andrea Jakešová osvětlují aktuální mýty ve výživě a seznamují čtenáře také s některými dietami a detoxikačními kůrami. Doporučují také, kde hledat na internetu spolehlivé a pravdivé informace o výživě. Dozvíte se, jestli jsou éčka opravdu tak škodlivá, jak fungují diety a co způsobují v organismu, jestli lze nechat “vyhladovět” zhoubný nádor a co se vlastně všechno v těle po přijetí potravy děje.

Kniha je skvělá a zajímavá, a to nejen pro ženy, které chtějí zhubnout, ale třeba i pro sportovce a všechny ty, kteří se zajímají o zdravou výživu a není jim jedno, co si dávají do úst.

O autorkách:

Ing. Mgr. Veronika Pourová vystudovala obor nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě UK a také obor technologie potravin na VŠCHT. Pracovala v nemocnici, poradně pro sportovce, na diabetologii ve Vídni, v potravinářské firmě i výzkumném ústavu. Nyní působí v poradně Ne hladu! s kolegyní Andreou, rozšířila ji také do Brna a pořádá semináře a konference NutriGeeks.

Mgr. Andrea Jakešová ve svých 11 letech nastoupila na taneční konzervatoř, ale její tehdejší životní styl ji přivedl až k mentální anorexii, což předznamenalo její budoucí životní směřování. Později vystudovala obor nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě UK a dva roky působila jako nutriční terapeut ve fakultní nemocnici. V současné době vede společně s Veronikou poradnu Ne hladu!, pořádá semináře a konferenci NutriGeeks.

Název: O výživě
Autor: Veronika Pourová, Andrea Jakešová
Žánr: populárně naučná
Vydáno: 2019
Stran: 156
Vydalo nakladatelství: Pointa
Hodnocení: 100 %

ovyzive

https://pointa.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ježkárnami jsem si splnil životní sen, říká písničkář Mirek Paleček

Palecek 200Mirka Palečka má hodně lidí spojeného nejen se starým dobrým Semaforem, ale rovněž s Michaelem Janíkem, s nímž vytvořil na dlouhá léta písničkářský tandem. Kdo by neznal hity jako Hele lidi nebo Prodavač limonád. Nicméně v poslední době už spolu ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Dospělé děti emočně nezralých rodičů

Emoční nezralostKniha Dospělé děti emočně nezralých rodičů s podtitulem Zbavte se viny, která není vaše, přibližuje zásadní psychologické téma: emočně nezralé rodičovství a jeho následky pro dítě. Nakladatelství Portál opět vydalo zajímavou psychologickou publikaci, tentokrát o...


Literatura

Láska z pohledu jezevčíka

jezevcik 200Každý, kdo má doma psa nebo jiného domácího mazlíčka, jistě někdy přemýšlel nad tím, co si asi myslí. A právě německá autorka Frauke Scheunemannová na tomto postavila celou knihu, kterou slupnete jako buřtík.

Divadlo

Muzikál Edith a Marlene se v Národním divadle moravskoslezském dočká čtyřiačtyřicáté reprízy

edith a marlene perex1Jubilejní 44. reprízy se dočká v pondělí 28. prosince na jedné ze scén Národního divadla moravskoslezského Ostrava, konkrétně na jevišti Divadla Jiřího Myrona, komorní muzikál Edith a Marlene, jehož autorkou je maďar...

Film

Nová animovaná pohádka o psích kamarádech již brzy v českých kinech

haftanan 200Hlavním heslem nové animované pohádky s názvem Haftaňan a tři mušteriéři je „jeden za všechny a všichni za jednoho“! Příběh o lásce, přátelství, psím dobrodružství a odvaze vstoupí do českých kin 17. února.

...