Zklamaná Haasová po Švýcarsku: Mrzí nás to, chtěly jsme vyhrát

Foto: Karel Švec, Český hokej

(BRATISLAVA, od našeho zpravodaje) Hned první utkání české reprezentace žen do 18 let bylo hodně důležité. Právě se Švýcarskem měly české juniorky svádět boj o postupové místo a vzájemný zápas napověděl o tom, kdo bude blíže čtvrtfinále.

Češky jej měly výborně rozehraný, vedly od 17. minuty zásluhou Hany Haasové. Nadějné vedení však neudržely a ze zápasu braly jenom bod. „Mrzí nás to. Chtěly jsme vyhrát první dva zápasy ve skupině,“ smutní střelkyně jediného gólu.

Tradiční formát skupiny B, kdy poslední dva týmy čtyřčlenné skupiny hrají o udržení mezi elitou, dával tušit, že hned první utkání se Švýcarskem napoví, kdo bude mít blíže k postupu do čtvrtfinále. A česká reprezentace zahájila zápas dobře. Od prvních minut dostala svého soupeře pod tlak, celkově jej za prvních dvacet minut přestřílela 10:3!

Gól ale přišel až v pozdější fázi třetiny, při hře čtyři na čtyři v čase 16:56. „Kalty (Kristýna Kaltounková) to vyhrála dobře na Dendu (Denisu Habartovou), a pak jsem to tam jenom dorazila,“ popisuje Hana Haasová.

Švýcarky však postupně dorovnávaly hru a dostávaly se do zápasu. Ve druhé třetině sice gól nepadl, po ohromném náporu ve třetí periodě se ale stav zápasu srovnal. Jenom díky několika dobrým zákrokům Julie Pejšové šel zápas až do prodloužení, ve kterém rozhodly švýcarské hráčky po 28 sekundách.

„Chtěly jsme hrát celý zápas jako v první třetině, ale nepovedlo se nám to,“ byla zklamaná Haasová.

Prohra narušila i plány týmu. Ten si chtěl totiž postup dále zajistit co nejdříve a proti Slovensku nebýt v posledním utkání pod takovým tlakem. Teď však musí reprezentace bojovat o postup až do konce.

Mistrovství světa je však krátký turnaj, zápasy jdou v rychlém časovém sledu. Proto je potřeba na prohru zapomenout a soustředit se na další souboj. Ten čeká národní tým v pátečních 16:30 se Švédskem a může dost napovědět o šancích na postup dále. „Měli bychom dobře zregenerovat, ať máme plno sil a můžeme hrát celý zápas, nikoliv jenom první třetinu,“ uzavírá Hana Haasová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz