ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 25396 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Malina Brothers oslaví 10 let existence na turné, s dokumentem a DVD

0 jsk 27.12.2019

Zprvu to byl jen nezávazný boční projekt nejlepších sidemanů české country, bluegrassové a folkové scény. Jejich raketový start, vyprodané koncerty, turné v USA, tři alba nebo spolupráce s Dylanovým spoluhráčem Charliem McCoyem či zpěvačkou Kateřinou Garcíou nakonec z Malina Brothers udělaly svébytné hudební těleso.

V příštím roce oslaví deset let existence. Spustili předprodej vstupenek na výroční turné 2020 a vydali teaser k dokumentu o sobě s názvem Kluci od Metuje. Mimo to chystají i DVD edici živého alba s hosty z vyprodaného brněnského Sono Centra.

V kapele Malina Brothers se před deseti lety sešli bratři Malinové, banjista Luboš (Druhá tráva), kytarista Pavel a houslista Josef a ke spolupráci přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku (Spirituál kvintet). Čtveřice hudebníku se za několik dekád objevila jednotlivě nebo společně v rolích hráčů či producentů snad na všech důležitých albech žánru country či folku u nás. Mimo jiné spolupracovali s Robertem Křesťanem, Pavlem Bobkem, Věrou Martinovou, kapelou Lucie, Charliem McCoyem (Bob Dylan, Elvis Presley) a dalšími.

„Koncertní program na výroční turné jsme sestavili z toho nejlepšího, co se nám podařilo za deset let zaznamenat na naše tři alba. Posluchači se také mohou těšit na živé DVD a CD, které vzniklo ve spolupráci s Českou televizí. Jeho natáčení se účastnili hosté Charlie McCoy a Kateřina García a mapuje celou dekádu existence skupiny. Součástí DVD bude i zpěvník ilustrovaný grafikami Luboše Maliny,“ popisuje houslista Josef Malina.

Malina Brothers Tour 2020
25. 1 Ostrava – klub Parník
26. 1. Zlín – Zelenáčova Šopa
27. 1. Olomouc – Divadlo Na Šantovce
28. 1. Brno – Musilka
29. 1. Znojmo – Beseda
30. 1. Svitavy – klub Tyjátr
31. 1. Náchod – divadlo Beránek (křest DVD)
23. 2. Sedlčany – Kulturní dům
24. 2. Jilemnice – Společenský dům Jilm
25. 2. Jablonec – Eurocentrum
26. 2. Kolín – Divadlo
27. 2. Praha divadlo Hybernia (křest DVD)
22. 3. Ústí nad Labem – Národní dům
23. 3. Chomutov – divadlo
24. 3. Plzeň – KD Šeříková
25. 3. Cheb – KC Svoboda
26. 3. České Budějovice – KD Metropol
27. 3. Písek – Divadlo Fráni Šrámka
28. 3. Vimperk – MKS
7. 4. Nové Město na Moravě – Kulturní dům
8. 4. Pelhřimov
27. 4. Trutnov UFFO
29. 4. Hradec Králové (s Filharmonií Hradec Králové)