27. prosince 2019 • 12:30

Lauko na MS skončil! Vyšetření odhalilo poškození kolenních vazů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zraněný hokejista Jakub Lauko už do juniorského mistrovství světa v Ostravě nezasáhne. Dnešní podrobné vyšetření hráče, který měl být jedním z lídrů domácího týmu na šampionátu, odhalilo poškození kolenních vazů. Devatenáctiletý útočník Providence se zranil hned v úvodu čtvrtečního zápasu s Ruskem po střetu s Jegorem Sokolovem a Dmitrijem Voronkovem.



„Jakub podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí, které ukázalo poškození postranního vazu v koleni. Jeho další účast na mistrovství světa je vyloučená,“ řekl trenér Václav Varaďa novinářům po dnešním tréninku.

Lauko podle všeho tým opustí a odletí zpět do zámoří. „Asi by tady rád zůstal a i my bychom byli rádi, kdyby to tak bylo. Ale předpokládáme, že organizace Boston Bruins bude chtít, aby se co nejdříve dostavil na další vyšetření a léčbu, která ho čeká, do Ameriky,“ uvedl Varaďa.

Rozhodčí zákrok na Lauka neoznačili za faul a ani Sokolov žádnou vinu za zranění protihráče necítil. „Myslím si, že to byla trochu shoda náhod a nešťastná situace. Od Sokolova došlo jako kdyby k podražení ze strany, Jakub ztratil rovnováhu, malinko škobrtnul a padal. Druhý hráč, který ho dojížděl, se jen následně snažil hrát do těla,“ popsal Varaďa zákrok ze svého pohledu.

Češi nejspíš nebudou usilovat o Sokolovovo dodatečné potrestání. „Je to hrozně těžké posoudit, od toho jsou na ledě rozhodčí. Nás hlavně mrzí ztráta Jakuba pro další průběh mistrovství,“ řekl Varaďa, jehož tým se ve čtvrtek s Laukovou absencí dokázal vyrovnat a obhájce bronzových medailí porazil 4:3.

Lauka se pokusí nahradit Karel Plášek, kterého vedení českého týmu dopsalo dnes večer na soupisku. „Počítali jsme, že Jakub dostane velkou roli, a to, že se zraní v prvním střídání, je pro nás nepříjemnost. Turnaj tím ale nekončí. Věřím, že hráč, který bude dopsaný místo něj, odvede v dalším zápase vše, co v něm je,“ uvedl Varaďa ještě předtím, než prozradil, zda dostane přednost Plášek, či Vojtěch Střondala.

Další utkání čeká domácí výběr v sobotu, kdy se střetne s Německem. Ve skupině mají Varaďovi svěřenci ještě Kanadu a finalisty minulého MS ze Spojených států.

Zraněný Lauko: Bez ortézy bych měl koleno urvané úplně
Video se připravuje ...

Varaďa o zranění Lauka: Je z toho zklamaný. Němci budou houževnatí
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:46. Kubíček, 07:41. Myšák, 25:31. Blümel, 37:25. Jeník

Hosté: 10:19. Zamula, 14:32. Podkolzin, 26:16. Zamula

Sestavy

Domácí: Dostál (Pařík) – Klikorka, Zábranský, Kučeřík, Kubíček, Haš, Dajčar – Pekař, Teplý, Jeník – Lauko, Pytlík, Šír – Čajka, Raška, Myšák – Pavel, Šik, Blümel.

Hosté: Askarov (41. Miftachov) – Žuravljov, A. Romanov, Zamula, Malyšev, Galeňuk, Pylenkov – Chovanov, Denisenko, Dorofejev – Voronkov, Sokolov, Alexandrov – Ivan Morozov, Marčenko, Podkolzin – Sorkin, Rtiščev, Grošev.

Rozhodčí

Lawrence (CAN), Macfarlane (USA) – Obwegeser (SUI), Synek (SVK)

Stadion

Ostravar Aréna, Ostrava (kapacita: 10 004 míst)

Návštěva

8693 diváků

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 4 3 0 0 1 17:13 9
2. USA 4 2 1 0 1 17:13 8
3. Rusko 4 2 0 0 2 16:8 6
4. Česko 4 1 0 1 2 12:18 4
5. Německo 4 1 0 0 3 9:19 3

Rusové neměli chladnou hlavu a chtěli se prát, pochvaloval si kapitán Zábranský
Video se připravuje ...

Varaďa po skalpu Ruska na úvod MS: Pro Lauka turnaj asi skončil
Video se připravuje ...

Český útočník Jakub Lauko ani ne minutu po začátku zápasu s Ruskem odešel s bolavým kolenem do šatny
Český útočník Jakub Lauko ani ne minutu po začátku zápasu s Ruskem odešel s bolavým kolenem do šatny

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud