5+1 největších změn v Mostě za poslední rok! Podívejte se na místa před a po
Vzpomínáte na bývalou trojúhelníkovou křižovatku u Aquadromu? Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – V Mostě se za poslední rok událo několik hodně viditelných změn. Z trojúhelníkové křižovatky u Aquadromu je kruhák, na Šibeníku je nové zábavní centrum, ze starých domů vzniká nové bydlení a lůžka pro nemocné. Podívejte se, jak jsme místa zachytili před jejich proměnou na prahu loňské zimy a jak vypadají aktuálně. Výjimkou je Funpark, jehož fotky pocházejí z brzkého letošního jara a podzimu.

Kruhový objezd u Aquadromu

I když byla dřívější křižovatka mezi Aquadromem a Kahanem přehledně značená, někteří šoféři byli v otázce přednosti v jízdě nejistí. Město se proto pustilo do přestavby a nový kruhák otevřelo 1. srpna. „Věříme, že nová okružní křižovatka pomůže plynulosti dopravy a zklidní tuto lokalitu,“ říká primátor města Mostu Jan Paparega. Nový kruhový objezd přišel na více než 6 milionů korun.

Funpark

2812bludiste

Na Šibeníku vyrostl během pár jarních měsíců Funpark. Otevřel se 28. června. Jde o bludiště zavěšené v několika patrech na dřevěných kůlech. Patří k němu ještě dětské hřiště, občerstvení a vyhlídková věž s rozhledem na Most, Krušné hory a výhledem směrem k Českému středohoří. A jedna zajímavost: Za druhé světové války na místě dnešního hřiště byla palebná postavení protiletadlových kanonů.

Nové bydlení v Seifertovce

2812bydleni

Přes dvě desítky bytů vznikají v Seifertově ulici v Mostě v dříve vybydleném bloku. Sousední blok 34 je ještě prázdný, vedlejší dům číslo 31 již nechalo město rozebrat. Investorem je společnost Mostecká bytová. Staveniště bylo předáno firmě v polovině listopadu roku 2018, práce se pomalu blíží k závěru. Půjde o bytový dům s nájemními jednotkami.

Zmizel most k nemocnici

2812most

Kvůli nevyhovujícímu technickému stavu začala na podzim demolice mostu k mostecké nemocnici. Stavební stroje již stačily strhnout mostovku, z původního mostu nyní zbyly jen opěrné sloupy. Práce budou pokračovat do podzimu roku 2020, řidiče do té doby čekají objížďky a změny v parkování kvůli přesunutým autobusovým zastávkám, které zabraly parkovací plochu pod lékárnou.

Domov Alzheimer

2812alzheimer

Téměř stovka klientů trpících Alzheimerovou nemocí nebo jinou formou stařecké demence najde domov v zařízení, které bude je budováno v bývalém bloku 60 v Mostě. Za tímto účelem dům již v roce 2013 odkoupila společnost Mostecká bytová. Koncepce řešení objektu zůstala zachována, přibylo však jedno podlaží, přístavby s výtahy a schodištěm, dvoupodlažní kuchyňský provoz se zázemím a jídelnou. Zřízeno bude nové parkoviště, příjezdová komunikace a oplocení. Pro zpříjemnění pobytu bude sloužit zahrada. Provoz nového domova se zvláštním režimem bude zajišťovat společnost Domov Alzheimer. Bližší informace k novému zařízení Domova Alzheimer upřesnil jeho budoucí ředitel Zbyněk Gembiczki: „S definitivní platností mohu potvrdit, že v I. čtvrtletí roku 2020 nás čeká otevření našeho nového domova, který se nachází v Mostě. Předpokládám, že někdy od dubna, se tak začnu aktivně věnovat přípravě provozu, administrace a dalším věcem. Na řadu přijde samozřejmě nábor nových zaměstnanců, přijímání přihlášek našich budoucích klientů, nastavování spolupráce s dalšími subjekty a mnoho dalšího, včetně zahájení samotného provozu.“

Radniční park

2812kluziste

Před rokem to byl ještě bezejmenný parčík mezi magistrátem a hotelem Cascade. Už předešlou zimní sezonu se tam bruslilo na mobilním ledovém kluzišti. To se tam letos vrátilo, ale plocha v okolí malého stadionku pod širým nebem je více upravená. Naposledy přibyly například lavičky. A park už má také své jméno. Jmenuje se nyní Radniční.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru