Hrajeme.cz
Představení hryPro děti

Zachraňte příšerky je hra pro děti a rodinu

Pokud jste pod stromečkem objevili novinku Zachraňte příšerky, tak jste již nejspíš s dětmi ocenili její krásné zpracování i příjemné hraní. Ostatním hráčům s dětmi doporučuji se po ní porozhlédnout. České vydání připravil MindOK ve spolupráci s Delicious Games. Zachraňte příšerky je původní česká hra pro 2–5 hráčů od 7 let, ale ve zjednodušené verzi ji zvládnou i mladší děti. Hra měla svou premiéru letos na veletrhu SPIEL v Essenu. Jejím autorem je Vláďa Suchý, který se dosud specializoval na náročné strategické hry.

Každý hráč se ve hře stará o jedno mládě, příšerku. Můžete mít draka, mantikoru, baziliška, kerberose či orka. Jsou smutná, vystrašená a zanedbaná, protože se ztratila z fantastického světa. Čím lépe se o ně postaráte, tím se jim bude dařit lépe, budou zdravější a šťastnější. Příšerky potřebují umýt, zabavit se, mít svůj pelíšek a něco krásného. Zvítězí ten hráč, jehož příšerce se na konci hry bude dařit nejlépe, vyjádřeno počtem získaných srdíček.

Pravidla jsou jednoduchá. Postupně si vybíráte dílky z nabídky, s jejichž pomocí se o svou příšerku staráte a zlepšujete její životní podmínky. Za každou činnost platíte časem, který jí musíte věnovat. Na stupnici pořadí se posunete o příslušný počet částí. Na řadě je vždy hráč, který je na poslední pozici. Můžete se tak stát, že někdo zahraje i vícekrát za sebou.

Některé dílky vám přinesou srdíčka, jiná musíte získat splněním podmínek, například získáním drahokamu. Další získáte tím, že jako první splníte úkol, například získáte pelíšek určité velikosti nebo dva různé drahokamy. Na závěr se také vyhodnotí čtyři destičky závěrečného bodování.

Zachraňte příšerky jsou zábavnou a sympatickou hrou, která výborně poslouží jako vstupní brána k dalších hrám. Umožňuje celou řadu „strategií“. Je to kombinační hra, ve které získáváte různé „sety“ a za ně body. Dá se říci, že vše vám něco přinese. Záleží ale na tom, na co se který hráč zaměří a co je aktuálně k dispozici a za jakou cenu. Je proto dobré sledovat ostatní hráče, abyste věděli, co si nejspíš vezmou.

Hra hezky plyne, tahy jednotlivých hráčů jsou rychlé. Jednu partii zvládnete do 30 minut. Sympatické je grafické zpracování, ilustrace příšerek se dětem budou určitě líbit. U nás jednoznačně vítězí drak a bazilišek.


Související články:


Mohlo by vás také zajímat

Připojte svůj komentář