Hlavní obsah

Magnitogorsk - Dynamo 5:4 SNFilippi zachránil Magnitogorsk gólem sedm vteřin před koncem

Moskva
Aktualizováno

Tomáš Filippi dal v Kontinentální lize dva góly a trefou sedm sekund před vypršením základní hrací doby uchránil hokejisty Magnitogorsku od domácí prohry s moskevským Dynamem. Metallurg nakonec zvítězil 5:4 po samostatných nájezdech. V závěru první třetiny přišli hosté o nejlepšího střelce ligy Dmitrije Jaškina, český útočník dostal trest do konce utkání za faul na Alexeje Běreglazova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Filippi na tréninku české hokejové reprezentace. Ilustrační foto.

Článek

Filippi krátce poté vstřelil po přihrávce Andreje Nestrašila první gól po návratu do KHL a zvýšil na 3:1. Dynamo dokázalo skóre otočit a směřovalo k pátému vítězství za sebou, ale Filippi sedm vteřin před koncem třetí třetiny zaskočil při hře šesti proti čtyřem brankáře Alexandra Jerjomenka střelou k bližší tyči. Ve čtyřech ligových zápasech po odchodu z Liberce si připsal stejný počet bodů.

V nájezdech Filippi neuspěl, ale po gólech Erica O'Della a Andreje Loktionova získal bod navíc domácí Metallurg.

Brankář Marek Langhamer udržel poprvé v sezoně čisté konto a pomohl hokejistům Chabarovsku k výhře 2:0 ve Vladivostoku. Domácí hráči vyslali na českého reprezentanta 25 střel, z toho dvanáct v závěrečné třetině. Oba góly Amuru vstřelil Alexandr Gorškov.

Chabarovsk vyhrál popáté za sebou a v tabulce Východní konference se přiblížil k postupovým pozicím. Pětadvacetiletý Langhamer během této úspěšné série nastoupil dvakrát, při předchozím startu proti Dinamu Minsk ho ale v druhé třetině za stavu 0:3 nahradil Jevgenij Alikin.

Jakub Kovář odchytal v Nur-Sultanu jen polovinu zápasu, po čtvrtém inkasovaném gólu ho v brance Jekatěrinburgu vystřídal Leonid Fomin. Barys doma vyhrál 4:2.

Výsledky zápasů KHL:
Vladivostok - Chabarovsk 0:2 (čisté konto Langhamer)
Barys Nur-Sultan - Jekatěrinburg 4:2
Magnitogorsk - Dynamo Moskva 5:4 po sam. nájezdech (za domácí Filippi 2+0, Nestrašil 0+1)
HK Soči - Spartak Moskva 1:0 v prodl.
Čerepovec - Petrohrad 3:2 v prodl.

Reklama

Související témata: