Expertovi na řeč těla pustili Andreje Babiše a ten spustil: Predátor. Tento člověk umí jen udílet rozkazy

29.12.2019 14:35

Do podrobné analýzy řeči těla premiéra Andreje Babiše (ANO) se pustil odborník na nonverbální komunikaci Martin Cibulka. A výsledek? „Je zřejmé, že je cholerik a predátor, který není zvyklý ohlížet se na názory jiných, protože umí jen udílet rozkazy,“ říká Cibulka v rozhovoru zveřejněném na serveru Reflex.cz.

Expertovi na řeč těla pustili Andreje Babiše a ten spustil: Predátor. Tento člověk umí jen udílet rozkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Pozorovat výrazy tváře, pohyby končetin a trupu, to obnáší práce Martina Cibulky, který tak při detailním zkoumání zjišťuje, kdy člověk mluví pravdu, kdy se vykrucuje nebo lže. Podobné nonverbální analytiky prý používá například i Donald Trump nebo Vladimir Putin.

Velmi dobře čitelný je podle Cibulky český předseda vlády Andrej Babiš, je podle něj ukázkovým příkladem, co se nonverbální komunikace týká. „Z chování Babiše je zřejmé, že je cholerik a predátor, který není zvyklý ohlížet se na názory jiných, protože umí jen udílet rozkazy,“ vyčetl odborník z reakcí jeho tváře, končetin či trupu v televizních debatách.

Také si povšiml, že Babiš jako politik se tyto své vlastnosti snaží zakrývat, což se mu ale nedaří. „Neudrží s diskutujícím ani s moderátorem oční kontakt, protože není zvyklý poslouchat nepříjemné názory a věcně jim čelit,“ poukázal nonverbální analytik na to, že když Babišovi něco jeho politický soupeř říká, dívá se raději na stůl.

Cibulka proto předpokládá, že při mediálních trénincích Babišovi kladou na srdce, aby na oponenty „neštěkal“ a nechal je domluvit. „Jenže se to stále nenaučil. Začne útočit, aby zakryl, že mu debata vadí. Má agresivní mimiku, nachyluje se dopředu, dynamicky máchá rukama,“ pravil Cibulka, podle něhož Babiš používá na svou obranu útok.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…