Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Šest nepovedených sekund stálo Rusy zápas proti USA. Finsko je ve čtvrtfinále

Gólový dvojúder ve druhé třetině byl klíčovým faktorem utkání USA – Rusko. Hráči Spojených států dvakrát skórovali ve 37. minutě v průběhu šesti sekund a z tohoto direktu se sborná už nevzpamatovala. Američané tak přidali na juniorském šampionátu druhou výhru po konečném výsledku 3:1. Uspěli také Finové, kteří ve třinecké skupině deklasovali Kazachstán 7:1 a jako první na turnaji si zajistili s předstihem účast ve čtvrtfinále.

Utkání USA "20" – Rusko "20"
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Dlouho bezbrankové utkání mezi Ruskem a Spojenými státy nabralo rychlý spád na konci prostřední třetiny. V průběhu šesti sekund se prosadili Arthur Kaliyev v přesilové hře a po něm ihned po rozehrání také Nicholas Robertson. Kaliyev se nakonec zapsal do střelecké listiny ještě jednou.

Rusové dlouho nemohli najít recept na Spencera Knighta, který se rozchytal v americké brance nejprve ve čtyřminutovém oslabení na začátku zápasu a ve druhé části hry deptal soupeře v další sérii přesilovek sborné. Američané také dobře blokovali a vyklekávali střelecké pokusy Rusů. Překonal ho až Alexandr Romanov.

Knight působil spolehlivě, což se nedá říct o Amiru Miftachovovi. Branku na 0:3 si srazil po nešťastném zákroku lapačkou přes druhou ruku a pravý beton do vlastní sítě a poté ho v ruském brankovišti nahradil Jaroslav Askarov, který už do konce utkání neinkasoval.

Finové znovu nadělovali

Výběr Suomi po vítězství 8:1 nad Slováky nepolevil ani proti Kazachstánu. V prvních dvou třetinách Seveřané skórovali dvakrát, v závěru zaznamenali další tři góly. Asijský zástupce sice dokázal srovnat na průběžných 1:1 v 11. minutě z přesilové hry, ale to bylo ze strany outsidera všechno.

Poté totiž Finové nastříleli dalších šest branek a přidali druhý triumf na turnaji. Patrik Puistola se blýskl třemi body včetně dvou tref a na turnaji už má sbírku sedmi bodů (4+3).

Mistrovství světa hokejistů do 20 let:

Skupina A (Třinec): Kazachstán - Finsko 1:7 (1:2, 0:2, 0:3)

Branky: 11. Bujalskij (Asuchanov, Djomin) - 7. Puistola (Tanus, Heinola), 15. Tanus (Oden, Puistola), 21. Maccelli (Thomson), 33. Aatu Räty (Aku Räty, Heinola), 48. Puistola (Oden), 54. Kokkonen (Utunen), 58. Nousiainen (Maccelli, Killinen). Rozhodčí: Lawrence (Kan.), Pešina (ČR) - Lundgren (Švéd.), Šalagin (Rus.). Vyloučení: 5:9. Využití: 1:2. Diváci: 3012.

kupina B (Ostrava): USA - Rusko 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 37. Kaliyev (Zegras, Caufield), 37. Robertson (Wahlstrom, Pinto), 42. Kaliyev (Zegras, Drury) - 44. A. Romanov (Chovanov, Žuravljov). Rozhodčí: Campbell (Kan.), Harnebring (Švéd.) - Huseby (Kan.), Lederer (ČR). Vyloučení: 8:8, navíc Misjul (Rus.) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8693.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články