Cena krávy nebo vzhled hemeroidů. Co nejvíce hledali v roce 2019 Poláci na internetu?

Poláky letos na internetu nejvíc zajímala stávka učitelů, zjistil časopis Komputer. Podle něj vyhledávali také praktické otázky. Například zjišťovali, kolik stojí kráva. Češi oproti tomu podle zjištění datařů ze serveru iROZHLAS.cz vyhledávali na Googlu zejména počasí nebo informace o volbách.

Tento článek je více než rok starý.

Varšava/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce na počítači (ilustrační foto)

Co vyhledávali Češi a Poláci na internetu? (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Statistika slov, která zadáváme do vyhledavačů, vypovídá podle časopisu Komputer o náladách ve společnosti, jejích reálných problémech a očekáváních.

Audit, octomilky, Černobyl i eurovolby. Co čtenáře nejvíc zajímalo v roce 2019?

Číst článek

V roce 2019 se Poláci často ptali na to, kolik stojí letenka do Spojených států - to souvisí s tím, že Spojené státy po dlouhých třiceti letech konečně zařadily Polsko na seznam zemí s jednoduchým elektronickým vízem.

Hodně Poláků zajímalo ale také to, kolik hran má šestistěn, kolik dílů má seriál Věčná láska nebo co to je ústavní většina, jak připravit houby nebo jak vypadají hemoroidy.

Přehled nejvyhledávanějších slov na Google, ale i na Wikipedii v neděli zveřejnil i server iROZHLAS.cz. Dataři v přehledu například uvádějí, že mezi nejhledanější slova minulého roku na Google patřil například Most, počasí, Amazonský prales, volby na Slovensku i v Evropské unii nebo Černobyl.

Zajímal je ale třeba i fotbalový útočník Josef Šural, který v pouhých 28 letech zemřel v tureckém Alanyasporu při dopravní nehodě minibusu. Také zjišťovali, jak vypadají vzácné mince v českých peněženkách, konkrétně desetikoruna z roku 1993, která má až tisíckrát vyšší nominální hodnotu.

mdo, dok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme