Poslední bitvy před YOG? Mladé Češky měly s Koreou poloviční úspěšnost

Foto: Martin Voltr

České hokejistky do 16 let za sebou mají poslední přípravné duely před olympiádou mládeže. Ve Slaném se dvakrát utkaly se starším týmem Jižní Koreje a odešly s vyrovnanou bilancí jedné výhry a jedné porážky.

Český kádr měl na jednu stranu poměrně blízko k tomu, který v polovině ledna odletí do Lausanne; ze zámoří už se k němu připojila i Anna Jiřína Pavlasová. Na druhou stranu ale využil i mladší hráčky a tři úplné reprezentační debutantky. První šanci dostaly obránkyně Veronika Janotová s Klárou Sobolovou a útočnice Petra Matějová.

Svěřenkyně Romana Heindla nastoupily proti o dva roky starším Korejkám, kterým 2. ledna odstartuje mistrovství světa divize IB, tedy třetí světové skupiny, v polských Katovicích. Češky jim v obou duelech dovolily shodně pouhých dvanáct střel na branku a měly herní převahu.

Na první pokus přesto neuspěly: Asijský tým skóroval dvakrát už do desáté minuty a za Česko pouze snížila ve třetí třetině kapitánka Andrea Trnková. Odveta už vyšla domácímu týmu lépe, i když to bylo také velké drama: Na branku Terezy Plosové odpověděly Korejky zkraje třetí části.

Rozhodnutí tak na sebe musela vzít další talentovaná útočnice ročníku 2006. Plosová vrátila asistenci Adéle Šapovalivové, jež vstřelila vítězný gól v čase 57:03.

ČESKO "16" – JIŽNÍ KOREA "18" 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 42. A. Trnková – 5. S. Kang (Lee), 10. N. Kang.
Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Zedníková.
Vyloučení: 0:2.
Bez využití.
Střely na branku: 22:12 (9:5, 9:3, 4:4).
Diváci: 48.

ČESKO "16" – JIŽNÍ KOREA "18" 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Plosová (Šapovalivová), 58. Šapovalivová (Plosová, Hračová) – 45. Song (D. Kim).
Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Povová.
Vyloučení: 1:1.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 31:12 (10:4, 10:2, 11:6).
Diváci: 61.

Soupiska českého týmu

Brankářky:
Michaela Hesová (Sparta Praha), Barbora Hromádková (Litoměřice).

Obránkyně:
Eliška Hotová (Příbram), Anežka Hračová (Uničov), Veronika Janotová (Český Těšín), Tereza Mašková (Cheb), Klára Sobolová, Adéla Wojnarová (obě Poruba), Anna Vaníčková (Žebrák), Karolína Veverková (Klášterec nad Ohří).

Útočnice:
Natálie Brichová (Kutná Hora), Adriana Dubová (Chrudim), Aneta Dýcková (Vlašim), Viktorie Jílková (Rokycany), Dominika Malicka (Třinc), Petra Matějová (Vsetín), Markéta Mazancová (Příbram), Anna Jiřina Pavlasová (Northwood Huskies, USA), Tereza Pištěková (Lvi 2009), Tereza Plosová (Liberec), Adéla Šapovalivová (Beroun), Andrea Trnková (Choceň).

Realizační tým:

Manažerka: Petra Herzigová
Hlavní trenér: Roman Heindl
Asistenti trenéra: Martin Všetečka a Martina Pousková
Lékařka: MUDr. Lucie Gahutová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz