Smartwings posílí spojení do Ruska, začnou létat do Jekatěrinburgu

Boeing 737-700 společnosti Smartwings. Foto: SmartwingsBoeing 737-700 společnosti Smartwings. Foto: Smartwings

Letecká společnost Smartwings navýší od příštího roku provoz na linkách z Prahy do Ruska. Po roce se český dopravce vrátí

Letecká společnost Smartwings navýší od příštího roku provoz na linkách z Prahy do Ruska. Po roce se český dopravce vrátí na linku z Prahy do Jekatěrinburgu, navýší počty letů do Samary, Kazaně a Rostova na Donu.

Navýšení počtu letů potvrdila deníku Zdopravy.cz mluvčí Smartwings Vlaďka Dufková. Ke změně dojde s nástupem letního letového řádu na konci března.

Namísto tří dvou letů týdně budou Smartwings létat čtyřikrát týdně do Rostova na Donu. Nedávnou novou linku z Rostova do Prahy oznámily Ural Airlines. Ještě větší navýšení bude u linek do Samary a Kazaně, kde Smartwings navýší počet spojů na dvojnásobek: namísto stávajících dvou letů na čtyři lety týdně. V případě Petrohradu zůstane i nadále každodenní provoz. Změny jsou už v rezervačním systému.

Novinkou je i linka Smartwings do Jekatěrinburgu. Linku letos v lednu zrušily České aerolinie, od konce března budou do čtvrtého největšího ruského města létat Smartwings dvakrát týdně. Dosud na trase létají jen Ural Airlines.

Tagy Jekatěrinburg Kazaň KUF KZN letecké spojení Česko - Rusko Rostov na Donu ROV Rusko Samara smartwings SVX
41 komentářů