Ženě v Jirkově shořel byt, je v nemocnici. Muže dostali ven hasiči pomocí žebříku
Zásah hasičů u požáru bytu. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jen se štěstím se při nedělním požáru domu v Husově ulici vedle fary, kde je i ubytovna, nikomu z jeho obyvatel nic vážnějšího nestalo. „Požár, k němuž jsme vyjížděli v 16:15, se nám společně s chomutovskými hasiči podařilo lokalizovat za tři čtvrtě hodiny. Paní z domu už na nás čekala venku, jednoho pána jsme z budovy dostali ven pomocí žebříku,“ vylíčil situaci velitel jednotky jirkovských hasičů Pavel Kolář.

Informaci o požáru domu v centru Jirkova dostala také starostka Darina Kováčová, která během pár desítek minut dorazila na místo. „Musím ocenit profesionalitu našich i chomutovských hasičů, kteří už měli vše pod kontrolou,“ říká starostka a dodává, že pochvalu si zaslouží všechny složky integrovaného záchranného systému, které při neštěstí asistovaly.

Jednu ženu odvezla sanitka k hospitalizaci. „Postarali jsme se jako město o jednoho člověka, ten přečkal noc v zařízení pro seniory U Dubu,“ sdělila Kováčová. „Dotyčnému z ubytovny se teď snažíme pomoci v hledání náhradního bydlení, čímž by se jeho situace mohla trvale vyřešit,“ informovala v pondělí ředitelka městského ústavu sociálních služeb Eva Šulcová.

Další lidé z hořícího domu šli k rodině a paní, které shořel byt, je ještě v nemocnici. Příčina požáru je předmětem vyšetřování.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru