30. prosince 2019 • 21:47

USA - Česko 4:3pr. Vydřený bod! Dvacítka se přiblížila čtvrtfinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli po dramatické bitvě na mistrovství světa juniorů v Ostravě s týmem USA 3:4 v prodloužení a v tabulce skupiny B jsou se čtyřmi body třetí. Před závěrečným duelem s Kanadou stále nemají jistý postup do čtvrtfinále. Do další části turnaje je může posunout již úterní odpolední souboj Ruska a Německa. Češi potřebují, aby jedno z mužstev vyhrálo v základní hrací době.



Svěřenci trenéra Václava Varadi v dnešním zápase po gólech kapitána Libora Zábranského vedli 2:1, Američané však ve druhé třetině vývoj utkání otočili. V 49. minutě vyrovnal Petr Čajka, o rozhodující trefu se v čase 63:14 postaral Cole Caufield.

Úvod utkání patřil zámořským hráčům. Ve 3. minutě byl vyloučen Kučeřík a Američané první přesilovou hru využili. Po Robertsonově přihrávce zpoza branky překonal Paříka, který nahradil v české sestavě nemocného Dostála, Pinto a připsal si čtvrtý gól na turnaji.

Zvýšit vedení favorita mohl Caufield, ale trefil jen tyč. Český tým nebyl v útoku moc nebezpečný, přesto se mu podařilo vyrovnat. V 10. minutě využil Knightova zakrytého výhledu Zábranský, jenž se prosadil střelou od modré čáry. Kapitán domácího výběru se postaral i o druhý český gól, když po ideální Pláškově přihrávce využil v 19. minutě dvojnásobnou početní výhodu.

Ve druhé třetině ale Američané vývoj zápasu otočili. Nejprve překonal Paříka Kaliyev a v 27. minutě využil Zagrasovu efektní přihrávku Drury, jenž zakončil do odkryté branky. Češi měli šance v početních výhodách, Plášek ani Teplý však Knighta nepřekonali. Ve 40. minutě navíc domácí přišli o útočníka Jeníka, jenž si po střetu u mantinelu poranil koleno, a trenér Varaďa tak měl k dispozici už jen deset útočníků.

V 47. minutě rozjásal vyprodanou Ostravar arenu při signalizované početní výhodě Kubíček, rozhodčí však jeho gól po kontrole u videa neuznali kvůli Pavlovu kontaktu s brankářem. Varaďa se snažil změnit verdikt arbitrů trenérskou výzvou, ale neuspěl.

Zklamání však z českých hráčů i fanoušků rychle vyprchalo, neboť v následné přesilové hře dorazil Kubíčkovu střelu Čajka a vyrovnal. Další gól již v základní hrací době nepadl a muselo se prodlužovat. V nastavení měli puk častěji na hokejkách Češi, o rozhodující gól se však postaral Caufield. Američané tak mají na rozdíl od domácího týmu čtvrtfinále jisté.

Góly

Domácí: 03:45. Pinto, 21:19. Kaliyev, 26:01. Drury, 63:14. Caufield

Hosté: 09:35. Zábranský, 18:16. Zábranský, 48:41. Čajka

Sestavy

Domácí: Knight (Wolf) – M. Samuelsson (C), Harris, Miller (A), Stastney, Jones, Emberson, York – Robertson, Pinto, Wahlstrom (A) – Zegras, Drury, Kaliyev – Beecher, Turcotte, Caufield – Pivonka, Brink, Hall – Ford.

Hosté: Pařík (Malík) – Klikorka, Zábranský (C), Kučeřík, Kubíček, Dajčar, Haš – Plášek ml., Pytlík, Jeník (A) – Blümel, Čajka (A), Teplý – Myšák, Pavel, Raška – Pekař, Šik.

Rozhodčí

Schrader (GER), Vikman (FIN) – Nordlander (SWE), Obwegeser (SUI)

Stadion

Ostravar Arena

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 4 3 0 0 1 17:13 9
2. USA 4 2 1 0 1 17:13 8
3. Rusko 4 2 0 0 2 16:8 6
4. Česko 4 1 0 1 2 12:18 4
5. Německo 4 1 0 0 3 9:19 3

Jack Drury byl autorem trefy na 3:2 proti Česku
Jack Drury byl autorem trefy na 3:2 proti Česku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud