Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na Silvestra po čtyřiatřicáté. Derby si zahraje i Koller

Nejlepší kanonýr v historii české reprezentace Jan Koller dá na Silvestra přednost promrzlé umělce v Edenu před příjemným klimatem v Monaku. Nejen on ale bude největším lákadlem tradičního silvestrovského derby, v němž se odehrají zápasy dvou kategorií. V souboji bývalých opor Sparty či Slavie by diváci měli vidět i dosud aktivní tahouny ligových družstev. Utkání nad 45 let si pak střihne třeba reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý. Obě utkání sledujte živě na programu ČT sport nebo webu ctsport.cz od 9:50.

"Na derby se těším. Kluci mi vyprávěli, že zápas má velký náboj a těší se velkému zájmu fanoušků. Prostě derby, jak má být," uvedl v tiskové zprávě Koller. Ve sparťanském dresu se divákům představí i další kanonýr David Lafata, který prožil premiéru před rokem a dvěma góly pomohl k výhře 6:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Silvestrovské derby 2018 vyhrála Sparta

Letenští zvítězili podruhé za sebou, celkově má ale mnohem příznivější bilanci Slavia, která si za 33 dosavadních ročníků připsala 21 výher, zatímco Sparta jen osm. Čtyřikrát se týmy rozešly smírně. "V týmu budeme s Jirkou Novotným nejstarší. Doufám, že to ti mladší oběhají a že jim to nebudu moc kazit. A samozřejmě doufám, že nějakým gólem přispěju k tomu, aby Sparta vyhrála potřetí za sebou a vylepšila si celkovou bilanci," přál si Koller.

Slavii před rokem nepomohly ani čtyři góly Rudolfa Skácela. "Letos bych chtěl znovu nějaké góly dát, abychom vylepšili i tak výbornou bilanci a abychom zabránili Spartě dosáhnout hattricku. I když to bude těžké, protože hodně omladili a mají podle soupisky nabitý kádr," uvedl Skácel.

Za Spartu by si měli opět zahrát dva dosud aktivní ligoví fotbalisté - jablonecký Tomáš Hübschman a mladoboleslavský Marek Matějovský. V dresu Slavie nebudou chybět loňští nováčci Jiří Bílek, Mario Lička a brankář Václav Winter. Utkání internacionálů nad 35 let bude mít na umělé trávě v Edenu výkop v 11:00 a bude se hrát na 2x25 minut.

Předcházet mu bude tradičně zápas veteránů nad 45 let na 2x20 minut. V něm se v dresu Slavie představí například reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý a jediný nováček Rostislav Macháček. Z 16 utkání veteránů vyhráli červenobílí šest, Sparta dvě a osmkrát se zrodila remíza.

Předběžné soupisky pro derby internacionálů:

Slavia: Václav Winter - Jiří Bílek, Lukáš Došek, Tomáš Hrdlička, Tomáš Hunal, Martin Hyský, David Kalivoda, Martin Müller, Tomáš Pešír, Rudolf Skácel, Mario Lička, Ivo Ulich.

Sparta: David Bičík - Tomáš Čížek, Tomáš Hübschman, Tomáš Jun, Jan Koller, Václav Koloušek, Štěpán Kučera, David Lafata, Marek Matějovský, Jiří Novotný, Luděk Stracený, Radek Šírl, Vlastimil Vidlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články