1. ledna 2020 • 06:50

Silvestr v NHL: Palát zářil, Frk má další gól. Hronek nevídaně pečetil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL měla na Silvestra napilno a prosadilo se hned několik českých hokejistů. Ondřej Palát pomohl poslední večer roku gólem a asistencí k vítězství Tampy Bay na ledě Buffala 6:4. Z úspěšného výsledku se radovali také další dva čeští úspěšní střelci. Útočník Martin Frk svým třetím gólem ve třetím vystoupení za Los Angeles přispěl k výhře nad Philadelphií 5:3. Obránce Filip Hronek z Detroitu se postaral trefou do prázdné branky přes celé hřiště proti San Jose o konečný stav 2:0. David Pastrňák pomohl asistencí k zisku bodu Bostonu na ledě New Jersey. Gólman Petr Mrázek vychytal výhru Caroliny nad Montrealem 3:1 a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.



Palát přesně po sedmi minutách druhého dějství po akci Tylera Johnsona v přesilové hře snížil z pozice mezi kruhy na 1:2. Lightning sice následně nabrali ztrátu 1:4, ale předvedli dokonalý obrat. „Na začátku jsme nebruslili dobře, byli jsme trošku líní,“ řekl Palát, který si polepšil na 12 gólů v sezoně.

„V půlce zápasu jsme začali hrát na puku, dobře jsme forčekovali, vyhrávali jsme souboje. O tom to je. Ale už třetí zápas za sebou jsme neměli dobrý začátek, musíme se na to příště soustředit,“ dodal po čtvrté výhře Tampy Bay za sebou Palát, který v 37. minutě vyslal Johnsona do úniku a Lightning snížili na 3:4.

Obrat dovršili třemi góly ve třetí třetině. „Johnsonův gól byl klíčový. Je velký rozdíl jít do šatny s jednobrankovou ztrátou místo dvougólové. Když je to o gól, cítíte, že jste blízko. Byl to skvělý obrat,“ pochvaloval si trenér Lightning Jon Cooper.

Frk se blýskl v domácí premiéře

Frk v pátek po působení na farmě v Ontariu v AHL dostal v dresu Kings první příležitost a pomohl dvěma góly k výhře na ledě San Jose 3:2 v prodloužení. V sobotu při porážce ve Vancouveru 2:3 se sice neprosadil, ale v domácí premiéře v poslední den roku 2019 bývalý hráč Caroliny a Detroitu opět ukázal své střelecké kvality.

Bombou z levého kruhu po 91 vteřinách závěrečné třetiny v přesilové hře zvýšil náskok Los Angeles už na 5:1.

Flyers i díky dvěma asistencím Jakuba Voráčka ještě do konce zápasu zmírnil porážku díky brankám Claudea Girouxe v početní výhodě a Scotta Laughtona.

Detroit ukončil sérii šesti porážek a Hronek to potvrdil 49 sekund před koncem, kdy z levého kruhu vlastního obranného pásma zamířil do prázdné branky. Pro dvaadvacetiletého odchovance Hradce Králové to byl ve 39. utkání v sezoně osmý gól a 22. bod.

Gólman Jonathan Bernier pomohl k úspěchu Red Wings 34 zákroky a svou první nulou v sezoně si polepšil v NHL celkem na 18 čistých kont. „Měl jsem párkrát štěstí a puk mě trefil, ale to je hokej. V řadě zápasů zase nepřálo nám,“ uvedl Bernier. San Jose si připsalo jedenáctou prohru z posledních třinácti zápasů.

Frolík v 56. minutě po chybě Duncana Keitha ve vlastním oslabení snížil na 2:4, ale Flames přes mocný finiš už zápas, v jehož polovině prohrávali 0:4, nezachránili. Gólman David Rittich inkasoval čtyři branky z 32 střel, poslední gól za stavu 3:4 dal za Blackhawks vteřinu před koncem Patrick Kane už při jeho pobytu na lavičce při power play.

Pastrňákova asistence za bod

Během bohatého programu celkem třinácti zápasů bodoval i nejlepší střelec a třetí nejproduktivnější hráč soutěže David Pastrňák. Jubilejní třicátou asistencí sezony pomohl ke gólu Bradu Marchandovi, jenž ve třetí minutě poslal Boston do vedení na ledě New Jersey.

Bruins pak vedli i 2:0, přesto nakonec prohráli 2:3 po nájezdech. Pastrňák při svém pokusu neuspěl, až v šesté sérii pak rozhodl Damon Severson.

VIDEO: Nájezdy mezi New Jersey a Bostonem

Výrazně lépe než Rittichovi v brankovišti Calgary se vedlo v Carolině Mrázkovi. Sice už ve čtvrté minutě ho překonal Max Domi, který vyrovnával na 1:1 po úvodním gólu Sebastiana Aha, pak už ale Mrázek zůstal do konce zápasu nepokořený. Z jeho týmu se naopak prosadili ještě Erik Haula a Ryan Dzingel. Mrázek si připsal 29 úspěšných zásahům.

Oilers málem přišli o šestigólový náskok

Mimořádný průběh měl zápas mezi Edmontonem a New Yorkem Rangers. Oilers vedli na začátku 36. minuty drtivě 6:0, v čase 56:15 už to bylo ale 6:5. Domácí nakonec horké chvilky přestáli a Kailer Yamamoto pojistil výhru gólem do prázdné branky. Hattrickem, k němuž přidal i nahrávku, se zaskvěl domácí útočník James Neal.

„Takové věci se občas stávají. Závěr je takový, že jsme vyhráli. A tyhle dva body už nám nikdo nevezme. Jdeme dál, vezmeme si z toho jen ta pozitiva,“ prohlásil Neal.

Jen o gól méně než v Edmontonu padlo v Denveru, kde Colorado podlehlo Winnipegu 4:7. Hattrick v dresu Jets dal Kyle Connor, v domácí brance byl tentokrát místo Pavla Francouze německý gólman Philipp Grubauer.

Hattrick si připsal také obránce Zach Werenski z Columbusu, který zdolal Floridu 4:1. Dvaadvacetiletému Američanovi se to povedlo poprvé kariéře a jako třetímu bekovi v barvách Blue Jackets v historii klubu. Jako první ale předvedl tříbrankové představení doma.

Osmizápasovou vítěznou sérii nedokázali prodloužit obhájci Stanley Cupu ze St. Louis. Blues narazili v Arizoně, kde prohráli 1:3. Poosmé za sebou bodovalo Toronto. Díky výhře 4:1 v Minnesotě Maple Leafs během tohoto období už posedmé slavili výhru.

Gólman Marc-Andre Fleury se podílel na domácím úspěchu Vegas proti Anaheim a po výsledku 5:2 se osamostatnil na šestém místě historického pořadí s 455 vychytanými výhrami v NHL. Unikl Curtisu Josephovi, před ním je o tři výhry Henrik Lundqvist, který chytá za Rangers.

Góly

Domácí: 28:58. Coleman, 53:11. Bratt, . Severson

Hosté: 02:03. Marchand, 24:27. Nordström

Sestavy

Domácí: Blackwood (Senn) – P. K. Subban, A. Greene (C), Vatanen, Severson, Butcher, Müller – Palmieri (A), Hischier, Bratt – N. Gusev, Zajac (A), Coleman – Simmonds, J. Hughes, Wood – Hayden, Zacha, J. Boqvist. Hlavní trenér: Alain Nasreddine.

Hosté: Halák (T. Rask) – Carlo, Chára (C), Lauzon, Grzelcyk, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes (A), P. Lindholm, DeBrusk – B. Ritchie, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Nordström. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

Rozhodčí

Dan O'Rourke, Reid Anderson. Čároví: Scott Cherrey, Kory Nagy

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16514 diváků

Góly

Domácí: 10:53. Kuzněcov, 14:17. T. Wilson, 20:44. Kuzněcov

Hosté: 07:13. Cizikas, 10:39. B. Nelson, 24:27. Cizikas, 32:34. Kühnhackl

Sestavy

Domácí: Holtby (Samsonov) – Siegenthaler, Carlson (A), Orlov, Jensen, Kempný, Gudas – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Hagelin, Eller, Pánik – Leipsic, Boyd, Hathaway.

Hosté: Varlamov (Greiss) – Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk (A) – Lee (C), Barzal, Kühnhackl – Beauvillier, B. Nelson, Brassard – Johnston, Jo. Bailey (A), Eberle – M. Martin, Cizikas, Komarov.

Rozhodčí

Dwyer, Rooney – Galloway, Kovachik

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18.573 diváků

Góly

Domácí: 14:36. Mark Stone, 19:40. Tuch, 37:55. R. Smith, 50:56. Marchessault, 58:06. Marchessault

Hosté: 08:13. Holzer, 54:34. Silfverberg

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (M. Subban) – Schmidt, McNabb, Theodore, Holden, Engelland (A), Merrill – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Mark Stone (A), Stephenson, Pacioretty – Glass, Stastny, Tuch – Reaves, Nosek, Carrier. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

Hosté: Gibson (R. Miller) – Manson (A), H. Lindholm, Gudbranson, Fowler, Holzer, Ja. Larsson – Carrick, Getzlaf (C), Henrique – Silfverberg (A), Lundeström, Comtois – O. Kaše, Steel, Jones – Rowney, D. Shore, Deslauriers. Hlavní trenér: Dallas Eakins.

Rozhodčí

Peter MacDougall, Dean Morton. Čároví: Ryan Gibbons, Bryan Pancich

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18320 diváků

Góly

Domácí: 31:46. Suter

Hosté: 05:55. Kerfoot, 19:29. W. Nylander, 28:34. Matthews, 59:35. Tavares

Sestavy

Domácí: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Soucy, Brodin, Dumba, Hunt – Zuccarello, E. Staal, Donato – Fiala, M. Koivu (C), Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, V. Rask, M. Foligno. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.

Hosté: Andersen (Hutchinson) – Barrie, Rielly (A), Ceci, Dermott, Holl, Marinčin – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), Engvall – Kapanen, Kerfoot, Timashov – Spezza, F. Gauthier, Brooks. Hlavní trenér: Sheldon Keefe.

Rozhodčí

Francis Charron, Jean Hebert. Čároví: Bevan Mills, Brandon Gawryletz

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

18164 diváků

Góly

Domácí: 19:01. Sheary, 22:12. Ma. Johansson, 28:12. Vesey, 29:56. Eichel

Hosté: 27:00. Palát, 33:57. Killorn, 36:55. T. Johnson, 46:20. Shattenkirk, 48:08. Killorn, 59:57. Cirelli

Sestavy

Domácí: Ullmark (C. Hutton) – Ristolainen, McCabe, Jokiharju (C), Montour, C. Miller, Dahlin – Okposo, Eichel, Olofsson – S. Reinhart, Jo. Larsson, Ma. Johansson – Rodrigues, Lazar, Girgensons – Sheary, Asplund, Vesey.

Hosté: Vasilevskij – Hedman, L. Schenn, McDonagh, Černák, Sergačjov, Shattenkirk – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn (C), Cirelli, Stamkos – Joseph, T. Johnson, Gourde – Maroon, Paquette, Stephens.

Rozhodčí

Brenk J. a Nicholson K

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Góly

Domácí: 01:55. Aho, 27:34. Haula, 59:07. Dzingel

Hosté: 03:48. Domi

Sestavy

Domácí: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Gardiner, Edmundson, H. Fleury – Foegele, J. Staal, Svečnikov – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – Nečas, Haula, Dzingel – Martinook, Wallmark, B. McGinn.

Hosté: Ch. Lindgren (Price) – Chiarot, S. Weber, Kulak, Petry, Mete, C. Fleury – Tatar, Danault, Gallagher – Lehkonen, Domi, Suzuki – Poehling, Kotkaniemi, Cousins – N. Thompson, Weal, Vejdemo.

Rozhodčí

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Góly

Domácí: 4:54. Werenski, 35:34. Jenner, 44:13. Werenski, 48:04. Werenski

Hosté: 23:39. Sceviour

Sestavy

Domácí: Merzlikins (Kivlenieks) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, G. Carlsson – Nyquist, Jenner, N. Foligno – Dubois, Stenlund, Gerbe – Wennberg, Texier, Robinson – Lilja, Riley Nash, MacInnis.

Hosté: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad, Yandle, Brown, Strålman, Matheson, Stillman, Pysyk – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Connolly, Acciari, Trocheck – Vatrano, B. Boyle, Hoffman – Sceviour, Toninato.

Rozhodčí

Lee, St.Pierre – Devorski, Barton

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

18 977 diváků

Góly

Domácí: 23:15. Bertuzzi, 59:12. Hronek

Hosté:

Sestavy

Domácí: J. Bernier (Howard) – Hronek, Nemeth, Bowey, Daley, Lashoff, Biega – Fabbri, D. Larkin, Bertuzzi – Zadina, Filppula, Smith – Helm, Glendening, Nielsen – Abdelkader, Ehn, Erne.

Hosté: M. Jones (Dell) – Burns, Dillon, E. Karlsson, Vlasic, Ferraro, R. Šimek – Labanc, Couture, Hertl – Meier, Goodrow, E. Kane – Marleau, J. Thornton, Sörensen – Noesen, Kellman, M. Karlsson – Suomela.

Rozhodčí

Hebert, Sutherland – Marquis, Berg

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19 515 diváků

Góly

Domácí: 09:44. MacKinnon, 33:47. MacKinnon, 47:15. Landeskog, 59:17. Kadri

Hosté: 06:25. Wheeler, 28:27. Connor, 35:07. Scheifele, 50:45. Connor, 56:31. Connor, 57:39. Wheeler, 59:48. Ehlers

Sestavy

Domácí: Grubauer (Francouz) – Makar, Girard, E. Johnson (A), Graves, Cole, Zadorov – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Donskoi, Kadri, Burakovsky – Calvert, Bellemare, Ničuškin – Nieto, Compher, Jost.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Beaulieu, Bitetto – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, G. Bourque – Appleton, N. Shore, Harkins.

Rozhodčí

Stadion

Pepsi Center, Denver

Góly

Domácí: 05:31. Clifford, 06:57. Iafallo, 08:45. Toffoli, 17:52. A. Kempe, 41:31. Frk

Hosté: 34:59. Braun, 47:16. Giroux, 57:08. Laughton

Sestavy

Domácí: Quick (J. Campbell) – Walker, Doughty, Roy, B. Hutton, Clague, MacDermid – Toffoli, Kopitar (C), Iafallo – Wagner, Lizotte, A. Kempe – Frk, J. Carter, Prochorkin – Luff, Amadio, Clifford.

Hosté: Elliott (-0. Hart) – Niskanen, Provorov, Braun, Sanheim, P. Myers, Gostisbehere, Hägg – M. Vorobjov, Couturier (C), Giroux – Konecny, K. Hayes, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, M. Raffl, Laughton – Pitlick, Farabee, Voráček.

Rozhodčí

Frederick L'Ecuyer, Garrett Rank – Brian Murphy, Travis Gawryletz

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Góly

Domácí: 39:55. S. Bennett, 55:30. Frolík, 56:48. Monahan

Hosté: 04:14. Määttä, 05:35. DeBrincat, 12:44. P. Kane, 29:41. D. Strome, 59:59. P. Kane

Sestavy

Domácí: Rittich (Talbot) – R. Andersson, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, Mi. Stone, Kylington – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk (A) – Backlund, Monahan (A), S. Bennett – J. Gaudreau, D. Ryan, Lucic – Frolík, Rieder, Rinaldo.

Hosté: Lehner (Crawford) – Boqvist, Keith (A), C. Murphy, E. Gustafsson, Gilbert, Määttä – P. Kane (A), J. Toews (C), Carpenter – D. Strome, Dach, DeBrincat – Quenneville, Kämpf, D. Kubalík – Highmore, Z. Smith, Sikura.

Rozhodčí

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Góly

Domácí: 00:11. Neal, 08:46. Neal, 11:13. Nugent-Hopkins, 33:11. Draisaitl, 33:23. Neal, 35:04. J. Archibald, 58:53. Yamamoto

Hosté: 39:34. Kreider, 44:38. R. Strome, 51:29. M. Staal, 52:07. Panarin, 56:15. Zibanejad

Sestavy

Domácí: Koskinen (M. Smith) – Bear, Klefbom, K. Russell, Nurse (A), A. Larsson, Lagesson – Kassian, McDavid (C), Neal – Yamamoto, Draisaitl (A), Nygård – Gagner, Nugent-Hopkins, Khaira – J. Archibald, Haas, Sheahan. Hlavní trenér: Dave Tippett.

Hosté: Georgijev (36. H. Lundqvist) – Trouba, Skjei, DeAngelo, M. Staal, Fox, R. Lindgren – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Fast (A), R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, B. Howden – Fogarty, McKegg, Br. Smith. Hlavní trenér: David Quinn.

Rozhodčí

Chris Schlenker, Ian Walsh. Čároví: Brian Mach, Trent Knorr

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18347 diváků

Góly

Domácí: 8:05. Garland, 47:20. Kessel, 59:09. Schmaltz

Hosté: 14:53. Bozak

Sestavy

Domácí: Raanta (Hill) – Demers, Ekman-Larsson, Goligoski, Chychrun, Ljubuškin, Ness – Garland, Dvorak, Hall – Schmaltz, Söderberg, Keller – Kessel, Stepan, Crouse – Fischer, Richardson, Grabner.

Hosté: Allen (Binnington) – Faulk, Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Kyrou – Sundqvist, R. O'Reilly, Perron – Steen, Thomas, Bozak – MacEachern, J. de La Rose, Barbašev.

Rozhodčí

Stadion

Gila River Arena, Glendale

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud