Veterinární správa vybrala loni na pokutách přes 24 milionů, nejčastěji za špatná označení potravin

Od začátku roku 2019 do konce října udělila veterinární správa pokuty za víc než 24 milionů korun. Podle úřadu je to skoro o 4 miliony víc než za stejné období roku 2018. Nejčastějšími prohřešky je špatné označování potravin živočišného původu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veterináři zjistili, že jde o neregistrovanou přepravu masa neznámého původu, navíc v nevyhovujících podmínkách.

Od začátku roku 2019 do konce října udělila veterinární správa pokuty za víc než 24 milionů korun. | Foto: Fotobanka Pixabay | Zdroj: Pixabay

Veterináři zjistili taky problémy s dodržováním doby spotřeby potravin živočišného původu nebo nedostatečné čištění a sanitaci provozoven. A přibylo i pokut za porušení veterinárního zákona.

Energetický nápoj byl téměř bez vitamínů, které měl obsahovat, upozornila potravinářská inspekce

Číst článek

„Nedostatky v evidenci chovů a také problémy v oblasti povinných zdravotních zkoušek,“ říká mluvčí Státní veterinární správy Petr Majer.

Pokuty za rok 2019 už předběžně vyčíslila i Státní potravinářská a zemědělská inspekce, a to na víc než 100 milionů korun. To je zhruba stejná suma jako o rok dřív. Problematické jsou hlavně masné výrobky z dovozu.

„Ve výrobku bylo podstatně méně masa, než kolik uváděla informace na obalu,“ říká mluvčí inspekce Pavel Kopřiva a dodává, že jde hlavně o sušené maso a masné konzervy.

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme