Hlavní obsah

Strádající Arsenal má další problém. Udrží hvězdu, která touží po Lize mistrů?

Londýn/Praha

Bude to jeden z důležitých úkolů nového kouče Arsenalu Mikela Artety. Španělský trenér bude muset přesvědčit Pierra-Emericka Aubameyanga, že pod jeho vedením čeká klub návrat mezi ostrovní elitu. Zaznívají dokonce hlasy, že agenti měli sdělit vedení, že třicetiletý fotbalista pokračovat nechce. Gabonský reprezentant se zase nedávno nechal slyšet, že by si rád zahrál Ligu mistrů. Tam už ale pro utrápený Arsenal vede s největší pravděpodobností pouze jediná cesta, a to přes triumf v Evropské lize. Utrží soužící se klub další ránu v podobě odchodu současného kapitána?

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalista Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang během utkání v Bournemouthu. Ilustrační foto

Článek

Psal o tom populární britský novinář Ian McGarry. Aubameyangovi sice zbývá rok a půl ze stávajícího kontraktu, potápějící se Kanonýry by ale nejraději opustil a hrál v nějakém celku evropské špičky. Podle informací McGarryho o tom mělo vedení Gunners už slyšet přímo od jednoho z hráčových agentů.

Podle ostrovního deníku The Telegraph je však mnohem pravděpodobnější, že otázka pokračování gabonského reprezentanta přijde na řadu až v letním přestupovém období. Aubameyang se nechal slyšet, že chce hrát Ligu mistrů. Vzhledem k tomu, že Arsenalu aktuálně patří až 12. příčka Premier League se ztrátou 11 bodů na čtvrtou Chelsea, fanoušci na Emirates milionářskou soutěž s největší pravděpodobností v příštím ročníku znovu neuvidí.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Pierre-Emerick Aubameyang vstřelil jediný gól Arsenalu v londýnském derby proti Chelsea.

Aubameyang přišel do Arsenalu před dvěma lety z Borussie Dortmund. Své pověsti dostál, neboť v 89 duelech vsítil úctyhodných 56 branek. Jenže za dobu svého pobytu v Londýně se u Arsenalu vystřídala hned čtveřice koučů – Arséne Wenger, Unai Emery, Freddie Ljungberg a nyní Arteta.

K očekávanému výsledkovému ani hernímu vzestupu nedochází, naopak. Arsenal prožívá doslova hororovou sezonu. Mezi hráči a fanoušky to vře, jak dokazuje například skandál ohledně zbavení pásky bývalého kapitána Xhaky. Jestli zástupci Gunners nedokážou přesvědčit svého kanonýra Aubameyanga, aby v klubu pokračoval, bude to pro Arsenal další tvrdá rána.

Reklama