InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Velkolepý ohňostroj v Protivíně doprovodila vážná hudba. Z pódia zněly hity Roxette

 Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

    Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

PROTIVÍN – Největší ohňostroj na jihu Čech odpálili opět v Protivíně. Na Nový rok v podvečer to do pětitisícového městečka přilákalo několikanásobně více diváků a neobešlo se to bez dopravního kolapsu. Show za skoro 700 tisíc korun platili zase pouze sponzoři. „Spousta lidí nám to nevěří, ale město je při této akci skutečně jen garantem," uvedl starosta Protivína Jaromír Hlaváč.

 

„Náklady, které převýšily částku 650 tisíc korun, byly výhradně pokryty sponzory, za což jim patří obrovský dík," řekl Hlaváč. Asi dvanáctiminutová show na obloze letos ladila s vážnou hudbou světových klasiků Strausse, Brahmse nebo Rossiniho. Kulturní program před ohňostrojem byl v režii revivalové skupiny RockSet, která hraje hity světoznámého švédského dua Roxette.

„Věřím, že v Protivíně bude ohňostroj vždycky, i když ho všude zruší," reagoval starosta Hlaváč na aktuální polemiku kolem odpalování ohňostrojů v republice. Ve svém novoročním proslovu popřál náměstí plnému lidí pohodový rok 2020. „Jsme na prahu nového roku a bude jen na nás, jak ho prožijeme. Nebojme se nových věcí, postavme se složitostem, ale vždy rozhodujme jenom srdcem. Štěstí ať máte vrchovatě, buďte zdraví, spokojení a žijte v lásce," dodal Jaromír Hlaváč. Zahrálo mu k tomu žesťové trio Musica Pisecensis Písek.

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Šárka 

    Reagovat

     

    Děkuji panu starostovi, hlavně za to, že je normální a chce lidem udělat zábavu a připravit jim nádherný zážitek. Líbí se mi, že se toho nebojí! Je to jednou v roce a spousty lidí se na to těší. Dnes lidé bojují proti všemu co dříve bylo normální, co nám tedy zbyde? Je zajímavé, že tentokrát to nevadilo pejskařům, tak jako v minulosti. I toho se pan starosta tehdy nezalekl :-) Tleskám :-) Pejskové to také jednou za rok vydrží, lidé toho musí vydržet někdy mnohem více než psi ! Spousta lidí tuto zábavu kritizuje a pak koukají za okny na "tajňačku" . Lidé buďte sami sebou, nekritizujte a buďte vstřícní k ostatním. Jinak to byla nádhera :-)

    Vloženo 2.1.2022 12:46:43

  • XX 

    Reagovat

     

    Kdy už se ty ohňostroje zakáží. To snad není možné, kolik tupců to baví.

    Vloženo 4.1.2020 16:51:53

    • Edita 

      Reagovat

       

      Jestli vás to nebaví, nemusíte tam chodit. Proč by se to mělo zakazovat, když to tolik lidí baví. Jste normální?

      Vloženo 4.1.2020 18:58:29

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Dobrý den. Bohužel v naší republice jsou mraky tupců, takže se zákazu nejspíš nikdy nedočkáme...

      Vloženo 4.1.2020 22:40:05

  • Taranda 

    Reagovat

     

    Moc moc pěkné

    Vloženo 4.1.2020 13:55:20

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Mě to před léty taky bavilo, bylo to taková vlna "devadesátek" ale je to pořád skoro stejný a na mnoha místech už se zamýšlí nad tím, jak lépe vyhozené peníze užít.

    Vloženo 2.1.2020 13:15:28

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Tento ohňostroj byl TOP! Paráda!

    Vloženo 1.1.2020 23:41:06

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace