Deadpool 3 bude součástí MCU, prozradil Ryan Reynolds

Pokud jste se báli, že Disney po obřím nákupu studia Fox zatrhne přípravu dalšího dílu s dobrodružstvími ukecaného žoldáka, báli jste se zbytečně. Ryan Reynolds, producent obou dílů, spoluautor jejich příběhu a představitel postavy Wadea Wilsona, známého rovněž pod (anti)hrdinským jménem Deadpool v rozhovoru pro pořad Live with Kelly and Ryan potvrdil přípravy třetího dílu této veleúspěšné komiksové filmové série. Co o chystaném projektu tedy zatím víme?

Reynolds potvrdil, že na třetím Deadpoolovi (jehož první dva díly se řadí k nejvýdělečnějším filmům pro dospělé vůbec (a dokud je nepřekonal Joker, byly na prvních příčkách) a poměrem k celkem nízkým rozpočtům dost možná i mezi všemi filmy obecně) momentálně u Marvelu pracuje celý tým, jenž má na svědomí první dva filmy. Už jen proto se dá tedy očekávat, že to co dělalo Deadpoola tolik populárním, zůstane. „Celý tým“ pravděpodobně znamená Reynoldse a duo scénáristů v podobě Rhetta Reese a Paula Wernicka, kteří jsou autory scénáře k oběma žoldákovým filmům.

Další jistě vznesená otázka pak bude namířena na již zmíněný R rating, který neodmyslitelně patří k sprostému a místy brutálně vraždícímu, černohumorně ujetému Deadpoolovi, jenž je mnohem víc antihrdinou než klasickým dobráckým superhrdinou. Šéf Disneyho Bob Iger, který má celá Marvel Studios s jeho prezidentem Kevinem Feigem pod palcem, už dříve potvrdil, že ukecaný žoldák si svůj dospělý rating podrží.

Bude tedy bezesporu zajímavé sledovat, jak se podaří Deadpoola vklínit do filmového universa Marvelu. Rozhodně to ale bude menší potíž s antihrdinou, který běžně bourá čtvrtou stěnu vtipy a promluvami namířenými přímo na diváka (namátkou třeba utahování si z dvou různých představitelů Charlese Xaviera), čímž indikuje, že ví, že je fiktivní postavou, než by tomu bylo třeba u Wolverina a všech dalších mutantů. I proto tudíž Kevin Feige chystá reboot X-Men, po jichž bok by se tak Deadpool později zařadil. V budoucnu tak dle mého pro lepší propojení fikčního světa není úplně vyloučená možnost realizace týmovky X-Force, kterou měli ve Foxu původně v plánu…

To jsou však nicméně dohady, které potvrdí či vyvrátí až čas. Zrovna tak jako otázku, v jaké fázi MCU se na Deadpoola budeme moci těšit. Ohledem jeho zařazení se po boku ostatních, mnohem kladnějších superhrdinů bych se však rozhodně nebál. V komiksu (konkrétně se jedná o run dua Posehn/Duggan, na kterém později pracoval už jen jeden z tvůrčího scénáristického dua) se Wade Wilson stal dokonce šéfem Avengers a střihl si hned několikrát pravidelnou týmovku třeba se Spider-Manem, takže tu jistě je mnoho podkladů pro jeho zábavné řádění v MCU. Rozhodně tedy je na co se těšit. Čtvrtou fázi tohoto universa má v roce 2020 odstartovat očekávaná sólovka Black Widow, následovaná božskými Eternals, za nimiž vrazí do kin Thor: Love and Thunder a Doctor Strange in the Multiverse of Madness v roce 2021 spolu s novým, asijským hrdinou Shang-Chi. Více o zatím potvrzených chystaných filmech se můžete dočíst v našem starším článku zde.