Hlavní obsah

Chráněná krajinná oblast Brdy má novou naučnou stezku

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová naučná stezka vznikla v chráněné krajinné oblasti Brdy. Návštěvníky provede oblíbeným okolím Padrťských rybníků. Nebudou chybět zastávky s informacemi o brdské přírodě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Zamrzlý Hořejší padrťský rybník

Článek

„Stezka má celkem třináct zastavení, čtyři klasické velké informační panely a devět malých, které jsou netradičně umístěny na solitérních kamenech. Nechtěli jsme totiž zasahovat do kouzla zdejší nezastavěné krajiny,“ vysvětlil Bohumil Fišer z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, Správy CHKO Brdy.

Malé tabule se podle něj věnují především brdské přírodě, velké najdou turisté na místech, kde dříve stávaly vesnice Padrť, Přední a Zadní Záběhlá a Kolvín. Panely i tabule jsou doplněny QR kódy, pod kterými se skrývají další rozšiřující informace ke každému tématu, například kroniky zaniklých obcí.

Protože jsou však Brdy odlehlou a členitou krajinou, může se stát, že signál mobilních operátorů potřebný k zobrazení obsahu QR kódů nebude u všech zastavení k dispozici. „Mnohdy ale stačí po načtení QR kódu popojít pár kroků a obsah se zobrazí,“ radil Fišer. Jednotlivá zastavení stezky je možné procházet v libovolném pořadí, návštěvníci si mohou sami vybrat, kde na stezku nastoupí a kolik zastavení si prohlédnou.

V Brdech je chráněný skalní srub

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám