Hanzlíková: Na turnaj budu vzpomínat dobře, oproti loňsku je to posun

Foto: iihf.com

(BRATISLAVA, od našich zpravodajů) Souboj poražených čtvrtfinalistů juniorského MS žen viděl ve čtvrteční večer bratislavský zimní stadion v Ružinově. Hokejové krásy moc nenabídl, nakonec se mohly s početným fanklubem radovat Švédky, které si došly pro těsnou výhru 1:0. „Bez gólu se bohužel vyhrát nedá,“ smutnila po utkání obránkyně Adéla Hanzlíková.

Již od začátku zápasu bylo jasné, že spíše než o hokejové kráse to bude o tom, který tým zmobilizuje ještě všechny síly. Juniorky přitom nezačaly špatně, vytvořily si několik nadějných akcí, za všechny můžeme uvést příklad šance Patricie Škorpíkové, jejíž dlouhou bekhendovou kličku však švédská gólmanka zachytila. „Vstoupily jsme do utkání výborně, makaly jako tým,“ souhlasila Hanzlíková.

Právě česká obránkyně se na konci první třetiny pustila za brankou do Elly Albinssonové, která byla důrazná na brankovišti a strčila do gólmanky Švejdové. Menší rozmíšku však rychle ukončily čárové sudí a obě hráčky mířily na trestnou lavici.

„Myslela jsem si, že sekla do naší gólmanky, což jako obránce nesmím dopustit. Gólman je takový hokejový bůh,“ usmívala se. „Potom mi ale Viki (Viktorie Švejdová) řekla, že do ní nesekla, jenom jen tak strčila, ale teď už je to jedno,“ nedělala si z toho těžkou hlavu Hanzlíková.

Vyrovnaný souboj pomalu mířil do prodloužení, v polovině 49. minuty ale usměrnila puk do branky Thea Johanssonová. Právě tento moment byl zlomovým, což přiznala i česká obránkyně elitní formace. „Dvě třetiny to bylo 0:0, gól padl uprostřed třetí třetiny, my už to pak nedokázaly stáhnout.“

Před posledním utkáním vypadla prakticky celá útočná formace. K nemocným Kristýně Kaltounkové a Karolíně Sýkorové, které již z Bratislavy odjely před zápasem, se přidala i kapitánka Sára Čajanová. „Byly to hlavní střelkyně, góly chyběly a bolelo nás to i psychicky, že tam nejsou,“ mrzelo Elišku Vaněčkovou.

Pro ní se sice jednalo o druhou velkou akci, ale první plnohodnotnou sezonu mezi juniorkami. „Je to něco jiného než ostatní turnaje. Je to větší, chtěly jsme i více bojovat a něco dokázat,“ srovnává přístup k jednotlivým akcím. „I oproti loňsku je to posun dopředu, za což jsme rády,“ je spokojená a připomíná předešlou záchranu elitní divize až ve třetím zápase série proti Japonsku.

Přesto panovala s celkovým výsledkem šampionátu spokojenost. „Vyhráli jsme skupinu, prohráli jsme se Švýcarskem v prodloužení, porazili jsme Švédky a Slovenky, takže ten turnaj hodnotím dobře,“ prohlásil hlavní trenér Pavel Zuziak.

A shodují se s ním i hráčky. Navíc chválí i partu, která se kolem kapitánky Čajanové utvořila. „Měly jsme výbornou partu, držely jsme jeden za všechny, všechny za jednoho. Předváděly jsme týmový výkon, ale to štěstíčko nám nepřálo,“ bilancovala Adéla Hanzlíková. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz