Chrudimské noviny 10. ročník Memoriálu Jaroslava Josky ovládli veteráni AFK Chrudim

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

10. ročník Memoriálu Jaroslava Josky ovládli veteráni AFK Chrudim

Fotbaloví veteráni MFK Chrudim a dalších klubů si připomněli památku bývalého fotbalisty a trenéra Transporty a AFK Chrudim Jaroslava Josky, který si zahrál i v druholigovém Kolíně. Letos se konal v místní sportovní hale již 10. ročník memoriálu, který nese jeho jméno. Otevřen byl pro hráče nad 35 let.


Jaroslav Joska byl dlouholetým hráčem a trenérem Transporty a AFK Chrudim, v klubu působil v letech 1970–2008. Zemřel náhle a nečekaně 26. 12. 2010. Všichni na něj vzpomínají jako na hráče bojujícího o vítězství vždy do posledního dechu a jako na nesmlouvavého trenéra.

Již po desáté se v chrudimské sportovní hale sešla osmička mužstev, aby bojovala o prvenství na turnaji. K vidění byly prvotřídní zápasy, postupně se vyeliminovala nejlepší mužstva, která si to ve vyřazovacích zápasech rozdala o triumf.

Do finále se nakonec dostaly týmy MFK Chrudim a Spartaku Kutná Hora. Chrudimští vstoupili do finále lépe, po dobré práci současného předsedy chrudimského klubu Tomáše Linharta otevřel skóre Roman Malý, vzápětí na první trefu navázal dvěma góly zkušený střelec Petr Vladyka, který z obdobné pozice naklonil misky vah výrazně na chrudimskou stranu. Kutnohorští zvládli již jen snížit, prvenství tak po výsledku 3:1 zůstalo v Chrudimi!

Za Kutnou Horou se následně v elitní pětici seřadila mužstva FC Hlinsko, Staré Hradiště a „Eskáčko“. Nejlepším střelcem turnaje se stal se šesti góly Petr Vladyka, nejlepším brankářem memoriálu byl vyhlášen David Vrbka. 

Zdroj: mfkchrudim.cz

Petr Dejnožka

Reklama