Hlavní obsah

Do Zlatého Ámose žáci přihlásili 92 učitelů, dosud nejvíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do ankety o nejoblíbenějšího učitele v Česku jménem Zlatý Ámos přihlásili žáci tentokrát 92 pedagogů, což je nejvíce za 27 ročníků ankety. Nejvyšší počet přihlášek přišel z pražských škol, 66 nominací mají učitelky a 26 jejich mužští kolegové.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vítězka ankety Zlatý Ámos 2018-2019 Pavlína Kopáčiková

Článek

Kandidáti se v následujících dvou měsících utkají v regionálních kolech, semifinále a finále je naplánováno na březen. Oznámil to ve středu 1. ledna ředitel ankety Slávek Hrzal.

„Všem nominovaným učitelkám a učitelům gratuluji, všichni jsou vítězové. Dosáhli toho nejvyššího ocenění, tedy uznání od svých žáků,“ řekl.

Část nominací je třeba upravit

Na webu ankety nicméně Hrzal upřesnil, že 21 nominací je nekompletních. Žáci je mohou do 7. ledna doplnit.

Z pražských škol přišlo 15 přihlášek, ze Středočeského kraje 12 a z Královéhradeckého 11. Naproti tomu žáci z Karlovarského kraje nepřihlásili ani jednoho učitele.

Zlatého Ámose má učitelka Kopáčiková z Vacova

Věda a školy

Loni zvítězila učitelka matematiky, češtiny a tělocviku Pavlína Kopáčiková z Vacova na Prachaticku v Jihočeském kraji.

Reklama

Související články

Zlatý Ámos vystřelil proti lejstrům

Již 27. ročník ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos v úterý 8. října formálně zahájil výstřelem proti přebujelé administrativě ve školství. Načež...

Výběr článků

Načítám