2. ledna 2020 • 13:48

Kolomý nepojede Rallye Dakar, havaroval při předstartovním testu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Automobilový jezdec Martin Kolomý havaroval při testu před nedělním startem Rallye Dakar a ve slavném závodu se nepředstaví. Při nehodě si poranil krční páteř. I kdyby mu to zdravotní stav umožnil, jeho tým by stejně nestihl opravit auto tak, aby prošlo včas technickými přejímkami. Oznámil to Martin Prokop, za jehož tým měl Kolomý startovat.



Kolomý, jenž dosud závodil v kategorii kamionů, otočil při nehodě svůj speciál ford několikrát přes střechu a stejně jako navigátor Jiří Stross zamířil na vyšetření do nemocnice.

„Někdy bohužel stačí vteřina a je všechno jinak. S Jirkou Štrossem do Dakaru 2020 neodstartujeme, nedovolí nám to technický stav vozidla ani ten můj zdravotní,“ uvedl Kolomý na facebooku a později upřesnil diagnózu. „Prasklý třetí obratel a druhý naprasklý. Teď přemýšlejí, co se mnou,“ vzkázal Kolomý.

Podle Prokopa Kolomý doplatil na nedostatek zkušeností s jízdou v osobním automobilu. „Bylo to nepříjemné místo, které nakopávalo a bohužel je nakoplo moc. A Martin, jak je zvyklý z kamionu, tak zřejmě reagoval jinak, než se reaguje v autě. Místo toho, aby přidal plyn, tak hodně dlouho brzdil, což se u kamionu dělá,“ uvedl Prokop na facebooku. „U auta se dává plný plyn, ať se děje, co se děje,“ doplnil.

Podle původních plánů měl Kolomý při rallye krýt Prokopovi záda a být připraven mu v nouzi pomoct. Na to nyní nedojde. „Bohužel to bude znamenat změnu strategie pro moje počínání. Tým bude muset jet v safety módu, jak jsme jezdili dříve. Nebudu moct tolik útočit. Dakar je ale o změnách, o přizpůsobení se a tak tomu bude i v letošním roce,“ dodal Prokop.

Šestačtyřicetiletý Kolomý se chystal na jedenáctou Rallye Dakar, doposud jel vždy s kamionem. Jeho maximem je páté místo z roku 2013.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud