Hispánec nebude prezidentem USA. Julián Castro vzdal bitvu o Bílý dům

Někdejší ministr bytové výstavby v administrativě prezidenta Baracka Obamy Julián Castro dnes odstoupil z klání o demokratickou nominaci do amerických prezidentských voleb, které se uskuteční letos v listopadu. Informovala o tom agentura AP.

Někdejší starosta San Antonia měl podle posledních průzkumů preference okolo jednoho procenta a nepodařilo se mu získat na financování kampaně tolik peněz jako jeho demokratickým rivalům.

O tom, že odstupuje ze souboje o demokratickou nominaci, informoval na twitteru. "S hlubokou vděčností všem našim podporovatelům dnes zastavuji svou prezidentskou kampaň," napsal.

It’s with profound gratitude to all of our supporters that I suspend my campaign for president today.I’m so proud of everything we’ve accomplished together. I’m going to keep fighting for an America where everyone counts—I hope you’ll join me in that fight. pic.twitter.com/jXQLJa3AdC

— Julián Castro (@JulianCastro) January 2, 2020

Pětačtyřicetiletý Castro byl jako vnuk mexického přistěhovalce jediným kandidátem latinskoamerického původu a nejvíce se věnoval tématu imigrace. K jeho záměru dekriminalizovat nelegální překročení hranic, pakliže by se novým prezidentem USA příští rok stal demokrat, se připojila další uchazečka o demokratickou nominaci, senátorka Elizabeth Warrenová.

Agentura AP poznamenala, že Castra často zastínili další výrazní kandidáti v demokratickém klání - bývalý kongresman Beto O’Rourke a někdejší starosta města South Bend v Indianě Pete Buttigieg.

Související

Více souvisejících

Julian Castro (politik USA) Prezident USA USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy