Souboj o Bílý dům bude bez latinskoamerického kandidáta. Demokrat Julián Castro odstoupil

Někdejší ministr bytové výstavby v administrativě prezidenta Baracka Obamy Julián Castro ve čtvrtek odstoupil z klání o demokratickou nominaci do amerických prezidentských voleb, které se uskuteční letos v listopadu. Informovala o tom agentura AP.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Texaský demokrat Julian Castro

Texaský kandidát Julián Castro odstupuje z kandidatury na prezidenta | Foto: Jonathan Bachman | Zdroj: Reuters

Někdejší starosta San Antonia měl podle posledních průzkumů preference okolo jednoho procenta a nepodařilo se mu získat na financování kampaně tolik peněz jako jeho demokratickým rivalům.

O tom, že odstupuje ze souboje o demokratickou nominaci, informoval na twitteru. „S hlubokou vděčností všem našim podporovatelům dnes zastavuji svou prezidentskou kampaň,“ napsal.

Julian Castro chce být americkým prezidentem. Je prvním Hispáncem usilujícím o nominaci

Číst článek

Nevýrazný kandidát

Pětačtyřicetiletý Castro byl jako vnuk mexického přistěhovalce jediným kandidátem latinskoamerického původu a nejvíce se věnoval tématu imigrace. K jeho záměru dekriminalizovat nelegální překročení hranic, pakliže by se novým prezidentem USA příští rok stal demokrat, se připojila další uchazečka o demokratickou nominaci, senátorka Elizabeth Warrenová.

Agentura AP poznamenala, že Castra často zastínili další výrazní kandidáti v demokratickém klání - bývalý kongresman Beto O’Rourke a někdejší starosta města South Bend v Indianě Pete Buttigieg.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme