Kyrgios na twitteru odstartoval finanční pomoc obětem požárů v Austrálii. Pomáhat bude každé eso

2. 1. 2020, 21:42
Aktuality 80
Nick Kyrgios se rozhodl pomoct obětem požárů v Austrálii. Nejprve oslovil Australský tenisový svaz, následně se rozhodl angažovat osobně finanční podporou a 'nabalil' na sebe další tenisty. Přispějí také Alex De Minaur, John Millman, John Peers či Samantha Stosurová.
Nick Kyrgios

V Austrálii letos panuje neobvykle horké léto, padají teplotní rekordy a především jihovýchod Austrálie už měsíc sužují ničivé požáry. Vyžádaly si několik lidských životů, stovky zničených domovů a tisíce mrtvých zvířat.

Přírodní katastrofy tradičně zvednou vlnu solidarity a ani v tomto případě tomu není jinak. Finanční částkou budou pomáhat obětem i tenisté, kteří právě v Austrálii zahajují novou sezonu. Na sociálních sítích rozvířil tuto myšlenku Australan Nick Kyrgios.

"Určitě by šlo před Australian Open udělat exhibici, abychom získali peníze na pomoc obětem," vyzval dnes čtyřiadvacetiletý Kyrgios přes twitter Australský tenisový svaz.

A ten s odpovědí neotálel. "Zůstaň naladěn pro brzké oznámení, Nicku. Je skvělé mít tvou podporu," objevilo se na účtu Tennis Australia. S prohlášením přispěchal i předseda svazu Craig Tiley, který ubezpečil, že určitá forma pomoci bude následovat na každém turnaji během 'australského léta'.

Sám Kyrgios, rodák z Canberry, v jejímž okolí zuří silné požáry, při čekání na další informace oznámil. že přispěje z vlastní kapsy.

"Začínám s podporou pro oběti požárů. Věnuju 200 australských dolarů (zhruba 3170 Kč) za každé eso, které trefím na všech letošních turnajů během australského léta," oznámil na twitteru Kyrgios, který bude v lednu startovat na ATP Cupu a na Australian Open.


A postupně ho podpořili jeho krajané, kteří chtějí také přispět svou pomocí.

"To se mi líbí. Já dám 250 dolarů za každé eso, protože si nemyslím, že trefím tolik es jako ty, kámo," pobavil dvacetiletý De Minaur.

"Já nejsem na úrovni jako vy, kluci, ale také chci přispět. Dám 100 dolarů za každé eso během australského léta," přidal se John Millman. "Jdu do toho s vámi, kluci. Také dám 100 dolarů za každé eso," napsal deblový specialista John Peers.


Tenisté příspěvky strhli i své krajanky Samanthu Stosurovou a Ellen Perezovou. "Za každé eso dám 200 dolarů na pomoc rodinám, hasičům a zvířatům postiženým touto katastrofou. Prosím, připojte se ke mě jakýmkoliv způsobem," uvedla pětatřicetiletá Stosurová.

A v pozdních večerních hodinách vydali prohlášení i pořadatelé ATP Cupu. 

"Za každé eso darujeme 100 dolarů Červenému kříži na pomoc s bojem s touto katastrofou," oznámilo vedení nové soutěže družstev.

Během ATP Cupu, který se od zítra bude konat v Brisbane, Adelaide a Sydney, se očekává zhruba 1500 es, což by vyneslo příspěvek kolem 150.000 dolarů (2.380.000 Kč).

"Moc rád vidím, že ATP přišlo s tímto skvělým způsobem, jak pomoci obětem požárů. Budu se o esa snažit ještě více, když vím, že každé eso pomáhá," reagoval Jihoafričan Kevin Anderson.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
EllNino
...ale hráči jako Cozbinov, Lazarov, Kuzmanov nebo Durasovic dneska hráli neskutečný tenis ...

A proto nakonec Bulhaři zdolali VB a Norové USA :)
Neskutečný :) Lazarov byl jak z jiného světa
Reagovat
Vlk-v-trave
Mame tu novou B4 Periferie. Jsem rad ze jim dali na zadek:)
*
Challengery a futures jsou dost podcenovane, ale chtel bych videt ty hrace z top10 jak to tam zvladaji...hlavne takove ty putaky, kde se musis pro ten micek sehnout i sam, o kvalite kurtu ani nemluvne...atd.

Tenhle aspekt, je jeden z pozitivnich momentu turnaje.
Ze si tam muzou zahrat takovi hraci s tzv. topkama a jeste je rezat...:)
Reagovat
EllNino
Po boku Grigora všichni ostatní Bulhaři vyrostli a on sám je skvěle podržel :)
To samý Casper Ruud zase podržel Durasovice, který v deblu hrál neskutečně dobře, stejně jako Cozbinov za Moldávii, ale tam byl Albot špatný jak v singlu, tak v deblu ....

Za mě tohle pozitivum nahradilo trochu to zklamání z toho, že v Austrálii nebudou klasické turnaje :)
Reagovat
turista
Big John typicky na začátku nové sezóny nemá formu.
Reagovat
turista
Až v březnu se obvykle rozjede.
Reagovat
Patik
Neskutočný tenis ..no technicky a kvalitou na úrovni challengera..pozeral som zápas Darcisa Cozbinova a keď si predstavím že Darcis vyradil Nadala na Wimbledone..to musela byť jaká hanba pre Rafaela..veď Darcis vyzeral že umiera snáď v každom geme a preslajsoval snáď polku zápasu..sila úderov miestami na úrovni WTA.
Reagovat
EllNino
tak co čekat, když opovrhuješ všemi vyjma top 3 :) Já holt beru v potaz to, že jsou to pro ně zápasy, které už třeba nikdy nezažijí ... a na 800.+ místo hrál Cozbinov fakt neskutečný tenis :))
Reagovat
Patik
neopovrhujem slabšími hráčmi..nevedel som koľký je v rebríčku teraz keď to už viem to vnímam inak a beriem svoj nemiestny komentár späť..nato že je na 800 mieste klobúk dole..a bolo to vidieť že je to pre neho veľký zápas..mal dobrú obranu a hral srdcom držal som mu palce nakoľko mi Darcis nejako neimponuje..ale aj tak moc tieto zápasy nesledujem nespĺňajú moje nároky.
Reagovat
EllNino
Naroky :) nojo, ja jak jsem v tom par let jezdil, tak vidím ty kluky, že si toho tak nějak víc váží ... když jsem třeba dnesks videl "vykon" Fogniniho, bylo mi zle ...
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=Wo_lzh9Iz4M

Spanele to vzali vazne a odpovedne, v priprave na ATP Cup makali jak spartani, az z nich tekly proudy potu.
Reagovat
EllNino
Nevíte, kdo vždycky sedí vedle Nicka v player boxu při zápasech? Brýle, kšiltovka
Reagovat
smazaný uživatel
Ashcon Rezazadeh - fitness trenér
Reagovat
EllNino
thanks :))
Reagovat
com
ses do nej zamiloval? :D
Reagovat
EllNino
víš, že tyhle kecy mají většinou ti, kteří sami něco skrývaj? :D
Reagovat
peRFect
Zdau,
máte někdo předplatné na Die Welt? Rád bych text z tohoto článku...
https://www.welt.de/sport/tennis/plus204586576/Roger-Federer-Ich-sitze-hier-mit-38-und-frage-mich-Ist-alles-schon-vorbei.html

Kvůli jednomu sloupku za 3 roky se mě nechce registrovat.
díky :-)
Reagovat
JCFerrero
Chlpaty klaun Federer preco nehra? Co dostal malo $$$$, asi v mexiku lepsie platis, potom sa nemozme cudovat ze chlpac je stale zdravy ked vynecha co sa da.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehraje protože je to pro nej v jeho věku absolutně zbytečné mrhani sil na začátku sezóny. Hraje se v několika městech, která jsou od sebe brutálně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
A preto si Federer vzdy radsej struhol HC v Perthe, ktory je v najvacsej prdeli a do Melbourne je to letecky jednoznacne najdalej..

Kamila a zemepis :)

Kazdy hrac ATP bude hrat maximálne v dvoch mestách a 80% hracov urobi letecky menej hodin, nez Perth-Melbourne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale porce zápasu je trosku jiná, než v Perthu ty analytiku. Tady se hraji skupiny, pak mas vyřazovací část, dvouhry, čtyřhry.

A výsledek?

Žádný, o nic nejde
Reagovat
EllNino
je za to hodně bodů
Reagovat
smazaný uživatel
Je za to 750 bodu max, což není bůh vi jaká nálož. Turnaj je dobrovolný, každý si muže vybrat zda přijede, nebo ne.
Reagovat
EllNino
neříkám, že ne, jen neříkej, že nejde o nic, 750 bodů je dost :) kdo ví, jestli Roger vyhraje třeba byť jen Masters, takže 750 bodů je fakt dost bodů :) Kdyby se se Stanem domluvili, mohli na tom oba dost slušně vydělat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, absence Švýcaru je Škoda, dvojka by to byla dobra.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://cdn.newsapi.com.au/image/v1/36d47e1f6335abecdddb1c799deef32b?width=650

Maskot Iron Maiden ozivl v Australii...

There was a big devil face in it: Spooky photo from fires.
Reagovat
Krisboy
Vždyť mu to není vůbec podobné.
Reagovat
JCFerrero
Sasek Zverev to neni hrat exibicie za dolare $$$$
Reagovat
Pavol
Pri tipovaní dávajte pozor. Myslím že Niké bude postupovať ako pri davis cupe.
Pri tipe na celkový zápas ak sa štvorhra za stavu 2 - 0 neodohrá bude zápas považovať za skrečovaný.
Reagovat
Vlk-v-trave
Klimatolog Dr Tom Beer, kteremu je dnes 72 let. V 80. letech minuleho stoleti napsal rozsahlou publikaci na tema budoucich problemu pozaru v Australii a jak se pripadne pred nimi branit.
Psal to na zaklade pozorovani klimatickych zmen.

Jeho publikace nebyla brana prilis vazne. Sam Tom Beer priznal, ze citi castecne vinu, ze vic netlacil na pilu...vzhledem k tomu, co prave v AU probiha.

https://www.theguardian.com/australia-news/2019/nov/17/what-could-i-have-done-the-scientist-who-predicted-the-bushfire-emergency-four-decades-ago

***
V Evrope maji byt za nejakych 20-30 let podminky polopouste...tak uvidime...jedno jiste je, to bude zase clanku, a sypani popelu na hlavu, ze jsme to vedeli a kaslali na to...lepe receno slovy padajiciho z 80.patra... zatim 65.patro, zatim je to vpohode.:D)
Reagovat
misa
Naslouchejte vědcům.
Reagovat
FulnekUltras
Ještě pohni zemskou osou a The Times tě možná zařadí mezi vycházející hvězdy nového roku spolu s Grétou a Minářem. ;-)
Reagovat
bIbec
tak klimatické změny probíhají, probíhaly vždycky. Jenom aby se to nesnažili zachránit diktátoři, což by asi Gréta chtěla. Stejnak to "zachránit" asi ani nejde. Spíš s tím musejí lidi počítat a tak nějak se co nejlíp přispůsobit.
Reagovat
bIbec
přizpůsobit
Reagovat
FulnekUltras
Prostě když už použiju dojčbán, zaplatím si kromě první třídy uvědoměle ještě atmosFÉR-poplatek a daň z vydechování CO2.
Reagovat
bIbec
jinak přirozeně pro prostého bIbce jako jsem já je téma klimatu až moc velký ořech a raději na to nechci mít nějaký striktní názor. Pokud sem si něčím jistý, tak bandě zelených komunistů, kteří si lehají na silnici, tleskat nebudu.
Reagovat
misa
To ses dozvěděl od soudruhů Babiše a Zemana?
Reagovat
bIbec
Nevím, neznám.
Reagovat
bIbec
Nevím co říkají tihle dva, ale tu Gretu sem někde slyšel a to mi přišlo teda dost ujetý. Možná by bylo i lepší, kdyby teda dostávali veřejný prostor i nějací ti vědci.
Reagovat
FulnekUltras
Tu pakáž intelektuálskou je lepší držet pěkně zkrátka. ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=Hacbe7XmrO0
Reagovat
Vlk-v-trave
AUSTRALSKY TENISOVY SVAZ se snazi presvedcit Fedexe, Nadala, Djoka, aby sehrali pred AO exhibicni utkani, z ktereho vytezek by sel na pomoc obetem rozsahlych pozaru.

http://www.puntodebreak.com/2020/01/03/tennis-australia-convencer-federer-nadal-djokovic-jugar-partido-benefico-favor-afectados

*
zatim si kluci davaji prednost:)
Reagovat
paddy
To je klasický trik celebrit a institucí nejrůznějšího typu. Peníze se vyberou mezi obyčejnými lidmi a organizátor ze sebe udělá boha se zájmem o charitu. PR navíc vydrží mnohem déle, než kdyby jednorázově a bez publicity organizátor věnoval vlastní peníze.
Sociální sítě pokrytecké chování jen zesilují.
Reagovat
Vlk-v-trave
+111111111111111111111111111111111111111111111111 nekonecno jednicek.
Reagovat
Vlk-v-trave
Od Kyrgiose jsem spis cekal, ze pujde do buse, opece stovky burtu, aby nakrmil smutne deti, to by bylo v jeho stylu, a ne nejaka esova zbabela pinkacka.
Reagovat
Patik
určite tomu venoval veľa peňazí aj pomimo tenisu.
Reagovat
Vlk-v-trave
z duvodu zdravotnich problemu nebude hrat na zadnych Aussie turnajich, vcetne AO. Navrat neurcity.

http://www.puntodebreak.com/2020/01/03/thanasi-kokkinakis-baja-gira-australiana

*
Pamatuje si nekdo, zeby byl zdravy jednu celou sezonu?
Reagovat
EllNino
To určitě nebyl :/
Reagovat
Pavol
Plánéta Zem sa snaží zbaviť plesne zo svojej tváre a začala v Austrálii.
Reagovat
Krisboy
Škoda, žes tam zrovna nebyl na dovolené.
Reagovat
EllNino
tak moc se Opelka rouhal, proč hrajou hráči typu Cozbinov a Durasovic ATP Cup, až dostali naloženo od Norů a Cozbinov byl kousek od výhry nad Darcisem a v deblu táhl moldavský tým ... kdyby mu to Albot tolik nekazil, tak mohli ten STB vyhrát ..

Amíci měli suverenně lepší tým + dva deblisty a i tak to nestačilo
Reagovat
EllNino
No a další outsider Kuzmanov získal teď Bulharům set ... takže týpci z periferie se předvádí v lepším světle, váží si nabídnuté příležitosti
Reagovat
Vlk-v-trave
Periferie je nej!!!
Reagovat
Vlk-v-trave
Ti si nekupuji aspon doping...:D)))
Reagovat
Krisboy
Bodejť, prodají rovnou celej zápas, nač si huntovat tělo jedama.
Reagovat
Vlk-v-trave
Stejne nikoho, ten turnaj nezajima. Djokovic s Nadalem, alias Pat a Mat zadaji spojeni turnaju do 2022. Na nejaky Super Svetovy Pohar...
...kluci si uz vsimli, ze hrat 2 mistrostvi behem mesice, je trochu kravina...:D))) Hlavne jak se prsili, ze budou hrat a podporovat ty tenisove skupinovky.
Reagovat
EllNino
no ... komedie zkrátka, chci zpět klasické turnaj v Brisbane, Sydney a Hopman Cup :/
Reagovat
Vlk-v-trave
Victoria je asi v nejtezsi situaci za posledni 2 mesice. Armada by mela evakuovat 4000 lidi. Jsou hlaseny dalsi obeti. Predpoklada se zhorseni situace, vzhledem k nepriznivemu pocasi. Nej. problem, ktery australane resi, je predikace sireni pozaru. Nejsou schopni tohle vubec zmaknout... behem pozaru od zari v Australii pry odhadem zahynulo cca. 500 milionu ruznych zcirat :-O
Spaleniste je velikosti plus minus cele Evropy.

https://www.youtube.com/watch?v=2TcbIgmQxDA

V Canberre, ktera je kousek od Sydney, a je vice ve vnitrozemi byl zrusen muzsky Challenger, ATP to oficialne ohlasila a take potvrdila presun turnaje do 600km vzdaleneho Bendiga, ktere lezi kousek severne od Melbourne. Duvodem je velmi spatna situace ovzdusi.

http://www.puntodebreak.com/2020/01/02/challenger-canberra-cambia-sede-causa-incendios
Reagovat
Carter
"Spaleniste je velikosti plus minus cele Evropy."

Som si myslel, že Austrália je najmenší svetadiel
Reagovat
steve79
Kyrgios podlr me jednou Rogera v poctu GS titulu.
Reagovat
steve79
Prekona.
Reagovat
Kozoroh
Tak toto je (nepodařený) fór :D
Reagovat
Cico93
Mal si to odložiť na 1.4.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsou ti, kteri GS vyhravaji, a jsou ti, kteri tomu turnaji davaji lesk :)
Reagovat
Vlk-v-trave
tezko. chce byt amaterem. a ne profesionalem. takze nejen bez trenera. optimisticky receno, bude rad za haluz, jak ziska nejaky ten GS:)
Reagovat
smazaný uživatel
https://tennistonic.com/tennis-news/138444/tsitsipas-i-can-be-better-than-federer-nadal-and-djokovic-interview/

Trochu vytrhnuté z kontextu, ale aj tak. Sebavedomím napumpovaný Grék.
Reagovat
Mantra
tak pro sichr hned dostal od Shopa :-_D
Reagovat
EllNino
prý se vyjádřil ve smyslu, jak může tým jako Moldavsko vůbec nastoupit v takové soutěži, a očekává debakl Cozbinova 0:6 0:6 ....

Celkem ostrá slova :)
Reagovat
EllNino
Cozbinov právě uhrál první gem a jeho bekhend je fakt žiletka ...

Rilley by měl zalézt někam do díry, americký kecy, to fakt nepotřebujem, nemůžeme za to, že neví, kde leží Evropa :D
Reagovat
FulnekUltras
jejich mariňáci znají tak maximálně D1, která je zastavila ;-)))
Reagovat
_mp_
No zatím se jen potvrzují slova Denise Shapovalova, že je naprosto zbytecné hrát dvě týmové soutěže v tak krátkém čase po sobě, kéž by se někdy vrátil stary formát Davis cupu a sezóna začínala ostrýma turnajema u protinožců :(
Reagovat
EllNino
Po vzoru Brisbane a nebo třeba Hamburku krásná střecha, to je oproti loňsku novinka
Reagovat
smazaný uživatel
K zbierke sa pridal aj Millman (100eur/eso) a Perez (10/eso)...:)

Druhý menovaný bude asi servisman.
Reagovat
24tomas
je to ITF hráčka, víc než dost
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, samozrejme. Perfektné gesto, ale naozaj tá suma trochu kričí. Perfektná cena za PR.
Reagovat
tito
asi tak. Kdyby se jednalo o podíl z prize money ( viz Novak Djokovic, který věnoval celou odměnu za titul v Římě obětem záplav v Srbsku- 550000 Eur) tak je to jiné. Taxa za eso nějaké nadaci budiž, ale v případě takovéto pohromy je to směšné a je to jen PR, které kapsa nepozná.
Reagovat
tito
Pochopitelně se výše zmíněné netýká níže postavených hráčů.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pochopitelne ta sbirka je celkem na nic, at ji dela kdokoliv...casto se ty penize ani k tem postizenym nedostanou, nebo k tem, kteri by to potrebovali nejvice.

Jak by chteli pomoct, tak asi nejlepe konkretne...plno lidi bez strechy a zakladnich veci k zivotu...stacilo by ty hotylky pro sportovce uvolnit...nejen na obdobi turnaju, aby lidi meli nejaky klid, nez se z toho vyhrabou.
Ti pinkalisti neuzitecni pro spolecnost maji celkem prostredky na to, aby tu hlavu nekde slozit behem turnaje. Ale pochybuji, ze by to udelali. Na to nemaj...o Tenisove Asociaci, ktera slinta, aby ziskala sve investice zpet, ani nemluvne, te je to u zadnice, ze nekdo nekde shorel...jen se budou tvarit, ze jako je to mrzi...takova nase soucasna smutna socialni hra.
Reagovat
tito
Vlku také :-) Pěkně jsi to popsal. A díky za ty roční hity vedle.
Reagovat
Vlk-v-trave
Predpokladam, zes zavzpominal na "dobry casy":)
Reagovat
OneHandedBackhand
je to king nick
Reagovat
Elip13
Tohle je supr. Každá pomoc je na místě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist