Výstava Tuš a skalpel od 9. ledna k vidění v Kaštanu

Ve čtvrtek 9. ledna od 18 hodin proběhne v Kaštanu (scéna UNIJAZZu) vernisáž výstavy Richarda Javora Fischera s názvem TUŠ A SKALPEL. Od 20 hodin pak zahraje BAVOR A JAVOR.

Richard Fischer jr. se vyučil strojařině v Sezimově ústí. Po vojně pak  dva roky strávil ve fabrice, než odtud zběhl na školu Umění a managmentu v Hostivaři, kde odmaturoval v oboru propagační grafika. Od té doby se živí výtvarnem na volné noze. Vytváří ilustrace a komiksy, v rodinném projektu Domácí dílna pak užitou malbu, tvorbu interierů a tisky na textil. Přispívá ilustracemi do tištěných časopisů a knih.

V současné době intenzivně pracuje na své první komiksové knize na scénář Džiana Babana pro nakladatelství Lipnik. Ve volné tvorbě často propadá kouzlu ponurých, zapomenutých, či zaniklých míst staré Prahy, což se projevuje i v hudební tvorbě v duu Bavor a Javor. V minulosti prošel převážně táborskými kapelami the Three, Lunch, Take Death a pražskými Kill the Dandies!

Na výstavě ,,Tuš a skalpel“ prezentuje převážně své kolážové ilustrace a komiksy z posledního období. Výstava potrvá do 31. ledna.

 

Comments

comments

Vyhledat