Luboš Kozel je novým trenérem fotbalistů Baníku Ostrava

Novým trenérem Baníku Ostrava je Luboš Kozel. Osmačtyřicetiletý rodák z Vlašimi, jenž má za sebou velice úspěšné působení v pražské Dukle, trénoval i ve Slavii, v Jablonci, v Liberci a dosud je koučem reprezentační devatenáctky, v pátek 3. ledna 2020 na Bazalech podepsal dlouhodobý kontrakt. Luboš Kozel se tak stal nástupcem trenéra Bohumila Páníka, jenž své působení v Baníku na konci  roku 2020 uzavřel.


Jak říkám...



„S příchodem Luboše Kozla vstupuje Baník do nové etapy své existence.  V ní by měl Baník stále více těžit z mohutných investic, které vložil, vkládá a nadále bude vkládat do rozvoje vlastní mládežnické akademie. Věříme, že Luboš Kozel je trenérem, který dokáže postupně vznikající mládežnický potenciál Baníku využít a vytvořit silný a úspěšný tým, který bude tyto cíle plnit,“  uvedl Marek Jankulovski, sportovní ředitel Baníku Ostrava.

Součástí příchodu Luboše Kozla do Baníku bylo i jednání s FAČR.

Jak říkám...



„Jsem rád, že nám vedení FAČR vyšlo vstříc a dalo s působením Luboše Kozla v Baníku souhlas. S tím, že Luboš Kozel by měl dokončit kvalifikační cyklus s reprezentačním týmem U19,“ uvedl výkonný ředitel Baníku Michal Bělák.

Bývalý reprezentační stoper se podle svých slov na angažmá v Baníku těší.

Jak říkám...



„Baník je historicky velmi významná značka a dneska už zase velmi vážený klub. Za poslední dobu udělal veliký progres z hlediska budování infrastruktury a je dnes zajímavou značkou pro každého trenéra. Mě navíc oslovilo i přímé a seriozní jednání pana majitele i ostatních zástupců klubu. Takže jsem rád, že to takto dopadlo. Podmínky, které dnes v Baníku jsou, jsou ideální k tomu, abychom dokázali pracovat dobře a z mužstva dostat jeho maximum. Mým přáním je dostat Baník do boje o evropské poháry, pokusit se pozměnit herní styl a samozřejmě postupně do týmu začleňovat mladé baníkovské talenty. Vím, že zde dorůstá generace velmi talentovaných fotbalistů, kteří se jednou mohou stát velmi platnými hráči Baníku. K tomu bych jim chtěl pomoci,“ uvedl na klubovém webu Luboš Kozel krátce po podpisu smlouvy.

Asistentem trenéra Luboše Kozla je Ivan Kopecký, dalším členem realizačního týmu se stal i Radek Slončík. Ten se po odchodu Petra Mašleje do MFK Karviná zastává post Sportovního ředitele Akademie Baníku Ostrava. „Jeho úkolem bude především pomoc při začleňování mladých odchovanců do A-týmu Baníku,“ upřesnil  Michal Bělák.

(ps, FC Baník Ostrava, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)