Smutný osud Míry Schneidera (†31): Vytouženého vozíku se nedočkal, zemřel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smutný osud Míry Schneidera (†31): Vytouženého vozíku se nedočkal, zemřel...

Mladý muž v chomutovské knihovně na výstavě svých obrázků.
Mladý muž v chomutovské knihovně na výstavě svých obrázků. (Foto archiv MÚSS Chomutov, Facebook )

Smutná zpráva se koncem roku objevila na Facebooku. Městský ústav sociálních služeb v Chomutově oznámil, že zemřel Miroslav Schneider (†31). Mladý muž, který kvůli handicapu žil prakticky na břiše na kolečkovém lůžku. A město a dobří lidé, i za pomoci Aha, přispěli do sbírky na elektrický vozík.

„Zprávu mohu potvrdit. Oznámení jsme dostali z nemocnice, kde se zotavoval po amputaci zbytků končetin, ale nově se přidaly komplikace s trávicím traktem,“ řekla včera ředitelka Městského ústavu sociálních služeb Alena Tölgová. „Míra nám bude všem chybět,“ poznamenala. Ten byl aktivní na svém Facebooku den ještě 26. prosince, den před smrtí, kdy informoval o tom, že ho do nemocnice přišla navštívit matka se sestřenicí. „Já jsem rád, že se za mnou přišly podívat,“ napsal. Den předtím vyjádřil lítost nad smrtí herečky a političky Taťány Fischerové (†72). O Štědrém dnu si také změnil úvodní fotku za vánoční motiv. A všem svým přátelům na sociální síti přál každý advent. „Dobré ráno, přátelé, dnes zapalujeme poslední svíci na adventním věnci, a proto já vám přeji příjemnou poslední čtvrtou adventní neděli,“ uvedl například. Předtím informoval o vybraných penězích na elektrický vozík a všem děkoval. Byl smířen, že ho dostane až v lednu. Až ho pustí z nemocnice domů, do ústavu. Nedočkal se...

Rozhodne pondělí

Částku přes čtvrt milionu korun na vozík pro Míru se podařilo od různých dárců, za pomoci Aha, vybrat během čtyř měsíců. Míra na Facebooku psal, jak se na lepší vozík, který mu usnadní život, těší. „V pondělí, až budou po Novém roce všichni v práci, budeme řešit, jak s částkou bude naloženo,“ řekla Eva Procházková, projektová manažerka Centra komunitního plánování. Městský ústav, kde postižený muž vyrůstal, chystá rozloučení v ústavu. Mírova rodina pohřeb neplánuje.

S postižením bojoval

Miroslav Schneider se narodil se 11.9. 1988. V Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná, kam ho ve čtyřech letech odložila matka kvůli těžkému postižení, žil od roku 1992. Základní školu dokončil v roce 2008. Od roku 2016 navštěvoval praktickou školu Euroinstitut. Přes svůj handicap rád maloval a zúčastňoval se aktivního života.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.