Vstupenky online

Výborně! Vsetín vynuloval Zubry a vrací se na 2. místo tabulky

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 04.01.2020

Otevírací utkání hokejového roku 2020 přivedlo na Lapač atraktivního soupeře z Přerova. Souboj o 2. místo v tabulce přinesl úvodní trefu až ve 3. třetině, postaral se o ní vsetínský Lukáš Volf. Valaši ve zbytku utkání předvedli mimořádnou bojovnost podpořenou spolehlivým výkonem brankáře Bláhy, jenž si připsal první vychytanou nulu ve vsetínském dresu. Vsetín se tak po prvním skalpu přerovských Zubrů vrací na 2. místo tabulky, které bude hájit již v pondělí v dalším domácím utkání proti Litoměřicím.

CHANCE LIGA - 2. část, 7. kolo so 4.1.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
2:0(0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 44. L. Volf (Teper), 60. D. Tůma (Březina). Rozhodčí: Fiala, Kopeček – Lukš, Blažek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4020. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 2:0.

VHK ROBE Vsetín: Bláha – Teper, Slováček, Holomek, Hryciow, Jeřábek, J. Drtina, Ondračka – Jonák, Kucharczyk, Dostálek – Březina, Pechanec, D. Tůma – Procházka, Rehuš, Gorčík – L. Volf, Šilhavý, Vítek.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Kubeš, Krisl, Zbořil, Weinhold, Šnajnar, Forman – Navrátil, Pšurný, T. Doležal – Berger, Hejcman, Moučka – Š. Kratochvil, M. Kratochvil, Goiš – Číp, Süss, F. Dvořák – Kočica.

Úvodní třetina nového roku příliš šancí nepřinesla. Zubři se po polovině prvního dějství dostali do herní převahy a nadějnou střelou se v přečíslení prezentoval Hejcman, Bláha se však proti jeho pokusu z levého křídla stačil rychle přemístit. Vsetínští mohli své slovo říct v přesilové hře, ale Dostálkova teč střely od modré jen proletěla okolo pravé tyče Klimešovy branky. Přerov dostal obdobnou šanci ke skórování, když se na trestnou lavici odebral domácí obránce Ondračka. V početní výhody dostal Berger kotouč z předbrankového prostoru až za Bláhova záda, gólu však bylo dosaženo rukou a utkání tak nadále pokračovalo za bezgólového stavu.

Moučka s Hejcmanem si hned zkraje druhé dvacetiminutovky zopakovali svůj útočný výpad dvou proti jednomu. Tentokrát si zakončení vyzkoušel Moučka, ale také jeho Bláha vychytal. Vsetínští mohli zahrozit, když se Březinovi podařilo z pravého křídla prodrat před přerovskou branku, střelu už mu však pozorná obrana hostujícího celku nepovolila. Zubři si mimo jiné znovu zahráli v početní výhodě, což jejich hru povzbudilo a stali se lepším týmem. Po kombinaci vyrazil Bláha puk pouze před sebe a Doležal mohl zakončovat do poloprázdné brány.

Ani Valaši při svých pobytech v útočném pásmu Klimeše nepřekonali, tomu kromě obrany pomáhaly taky nepřesné přihrávky Vsetína. V závěru druhé třetiny se domácím dostalo dvojnásobné přesilovky. Střely se při hře 5 na 3 střídaly jedna za druhou, jenže v bráně stál opět pozorný Klimeš. Dvě a pul minuty před koncem druhé třetiny se Vsetínští semkli okolo brankoviště a celou akci dotáhli až ke střele do prázdné brány, v tu chvíli ale zakončující Březina opět trefil přerovského brankáře.

První branka duelu na sebe nechala čekat až do 44. minuty. Na jejím začátku dostal Lukáš Volf přihrávku od Jakuba Tepera a vybruslil si do mezikruží, odkud pokusem k levé tyči prostřelil Klimeše. Zubři se vydali vstříc vyrovnávací brance, ale nepodařilo se jim dostat do pásma, na opačné straně mohl druhou branku Vsetína přidat Rehuš. Nadějí pro Zubry bylo vyloučení Slováčka, při kterém svého soka zatlačil k brankovišti a Bláha si připsal hned několik úspěšných zákroků. Přerovští si z přesilovky ponechali převahu, ale Vsetín svůj jednobrankový náskok důsledně bránil a hlavně v posledních minutách držel puk daleko od vlastní branky.

V průběhu 59. minuty se Klimeš ze svého brankoviště odebral na střídačku a nahradil jej šestý hráč v poli. Také tuto převahu domácí ubránili a naopak mohl ze střední třetiny zamířit do prázdné brány Jeřábek. To se mu nepovedlo, jelikož byl soupeřem přitlačen k mantinelu. David Březina s Davidem Tůmou už ale kotouč do nechráněné klece dopravili, když se do útoku vydali v přečíslení dva na jednoho. Vsetínská dvojice si vyměnila puk, Tůma objel ležícího hráče Zubrů a vystřelil do horních pater branky. 

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Byl to hodně těžký zápas. Přerov má výborné mužstvo s propracovanou defenzivou, hraje jednoduchý, silový hokej. Když se dostane do útočného pásma, je velmi nebezpečný a má obrovský tlak do brány. Když se člověk díval na mistrovství světa dvacetiletých a viděl, co se píská tam, tak podle mě i v tomto za světem zaostáváme. Tady se pískne až každý pátý, šestý faul. Pro nás jsou to výborné tři body. Soupeř měl taky spoustu možností. Dnes patří celému mančaftu velká pochvala za bojovnost a nasazení. Vyzdvihl bych brankáře Ondru Bláhu, který podal vynikající výkon

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém jsme byli dvě třetiny lepším týmem. Měli jsme tam spoustu vyložených šancí, ale Vsetínu skvěle zachytal brankář Bláha. Ustáli jsme také dlouhé oslabení ve třech, ale bohužel jsme to byli my, kdo udělal tu hrubou chybu a domácí nás potrestali. Dá se říci, že to byla jedna ze dvou našich chyb a domácí nám po ni už nedali čichnout víc jak ke dvěma šancím. My jsme si ten zápas prohráli v prvních dvou třetinách, kde jsme měli vstřelit minimálně dva tři góly.