Vstupenky online

Znovu do akce! Již v pondělí na Lapač přijedou Litoměřice

Jan Tajzler • 04.01.2020

Chance liga nabírá po novém roce znovu rychlé otáčky. Valaši se v nadcházejícím týdnu postaví hned třem soupeřům. Po sobotním úspěchu v moravském derby čeká na Valachy v pondělí severočeský celek Litoměřic. Kališníkům se zatím v nadstavbě příliš nevede, první vítězství vybojovali až v minulém kole na ledě pražské Slavie, jak se budou prezentovat na Lapači? Přijďte se přesvědčit, startujeme v 17:30.

Litoměřice zlomily sérii porážek

V Litoměřicích si pochvalovali průběh základní části, po jejímž konci se ocitli v lepší osmičce a navíc na příčkách těsně za vedoucím Motorem. Nadstavba však Kališníky nezastihla ve formě. Úvodních pět střetnutí prohráli, úspěch se však dostavil v sobotním kole, kdy si svěřenci trenéra Bruka vyšlápli na pražskou Slavii a z Edenu odvezli všechny body za vítězství 4:3.

Severočeši měli ze základní části nahráno dostatek bodů, i díky tomu nadále drží solidní 5. místo s pouhou tříbodovou ztrátou na 2. Vsetín a k tomu se zápasem k dobru. Sérii porážek mohl zapříčinit i exodus reprezentantů, kteří se odjeli ucházet či reprezentovat na světový šampionát kategorie U20 a třeba obránce Jan Mlčák už se v pátečním kole Tipsport extraligy hlásil Kometě Brno. Je tedy otázkou, zda nadějní borci sesbíraní z celé republiky pomůžou Litoměřicím i v nadcházejícím průběhu sezony.

Ať už se reprezentanti do týmu vrátí či ne, mohou se Kališníci spolehnout i na své zkušené opory. Pokud čtete naše prewia pravidelně, pak vás nepřekvapí, že lídrem produktivity je i nadále Daniel Voženílek (15+25). Nejlepším střelcem je finské eso Markus Korkiakoski (17+14), pouze o jednu branku méně vstřelil Martin Kadlec (16+14).

Co se týče defenzívy, pak trenér Bruk nadále postráda velezkušeného Aleše Pavlase. Defenzíva tak i nadále stojí na schopnostech Patrika Marcela (10+13). V brankovišti Litoměřic se během soutěžního ročníku objevilo již osm maskovaných mužů. Nejlepší statistiky si drží Adam Beran, jenž ve 14 zápasech průměrně obdržel 2,35 branky na zápas a úspěšnost zákroků je na úctyhodných 93 procentech, právě Beran pomohl svým výkonem k vítězství na Slavii a chytal i poslední vzájemný zápas se Vsetínem, start tohoto talentovaného brankáře se předpokládá také v pondělním utkání na Lapači.

Vsetín znovu naladil vítěznou notu

Valaši vstoupili do nového roku 2020 pravou nohou, když v domácím prostředí zvládli třaskavé derby s přerovskými Zubry, které porazili vůbec poprvé v rámci letošní sezony. Klíčovým faktorem k úspěchu byl spolehlivý výkon brankáře Ondřeje Bláhy a také kompaktní týmový výkon ze 3. třetiny. Vítěznou trefu Valachů obstaral Lukáš Volf, svěřenci trenérů Dopity a Jenáčka následně předvedli sympatickou bojovnost a dokráčeli pro cenný tříbodový zisk. Pokud pomineme porážku v Českých Budějovicích, pak se Vsetín radoval ve všech utkáních nadstavby a oproti pondělnímu soupeři je v rozdílném rozpoložení.

Co však Valachy i nadále trápí, krom marodky v obranných řadách, je efektivita v přesilových hrách. Proti Přerovu měl Vsetín dokonce dvojnásobnou početní výhodu, která trvala celkem třiadevadesát vteřin, leč ani v té se Vsacanům nepodařilo prosadit. I přesto se Vsetín drží na 2. místě tabulky, které však bude muset v nadcházejících kolech hájit, neboť situace v tabulce je velmi napjatá, rozdíl mezi druhým Vsetínem a šestým Havířovem činí pouhé čtyři body.

Nejproduktivnějšími hráči Vsetína zůstali i po sobotním utkání Ondřej Slováček (4+24) společně s Radimem Kucharczykem (13+15). Změna však nastala u vládce střelecké produktivity, kterým se díky trefě do prázdné branky stal David Tůma s celkovým počtem 14 branek. Jak už jsme zmínili, výborný výkon podal také brankář Ondřej Bláha, ovšem vzhledem k náročnosti nadcházejícího programu je dosti pravděpodobné, že šanci znovu dostane i David Gába.

Vsetín sehraje v nadcházejícím týdnu tři soutěžní utkání, to první startuje na Lapači již v pondělí od 17:30 proti Litoměřicím. Situace v tabulce je velmi vyrovnaná a dá se očekávat, že všechny zápasy budou ve znamení tuhých bitev. Přijďte proto Valachy podpořit v cestě za dalšími potřebnými body!

Sestavy v minulém kole:

Litoměřice: A. Beran – Marcel, Walter, Jebavý, Klejna, Bártek, Strejček, Váchal – M. Kadlec, Jícha, Voženílek – Korkiakoski, Štohanzl, Kangas – Jindra, M. Havelka, Jánský – Bernat, Přikryl, Kropáček.

Vsetín: Bláha – Teper, Slováček, Holomek, Hryciow, Jeřábek, J. Drtina, Ondračka – Jonák, Kucharczyk, Dostálek – Březina, Pechanec, D. Tůma – Procházka, Rehuš, Gorčík – L. Volf, Šilhavý, Vítek.

banner pod článkem
×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov