Sociální sítě
Nahoru

Zvukem posedlá manufaktura Ulysse Nardin

Dům řemesel z Le Locle patří bezpochyby mezi hrstku expertů na poli hodinářských akustických komplikací, kterým se intenzivně věnuje už od 80. let minulého století. Rok co rok tak prezentuje neuvěřitelné poznatky vedoucí ke stále lepšímu a hlasitějšímu zvuku zvonkoher a odbíjení repetic. Nejnovější poznatky prezentuje v 85 kusové edici hodinek Hourstriker Phantom, jejíž design je ovlivněný proslulými reprosoustavami Devialet.

Právě tato francouzská značka totiž pomohla pracovat na zlepšení akustických vlastností titanového pouzdra, které nově dovoluje gongům rozeznít se až neuvěřitelnými 85 decibely. Na vyžádání, tedy po stlačení tlačítka, tak hodinky odbijí čas a to v podobě hodin a půlhodin. Po estetické stránce zaujme na číselníku dekorace vycházející ze Chladniho obrazců využívaných ke krytí výškového reproduktoru u impozantně hrajících Phatomů. Do České republiky však zatím nejsou objednány, ve výlohách se jich tedy nedočkáme. Klenotnictví Dušák však dokáže za částku 1 870 000 Kč model pro své zájemce získat. Z celkových 85 kusů, které byly odhaleny slavnostně na konci října, jich je ještě několik pořadových čísel, které nejsou v rezervaci. Dodání však nebude okamžité, neboť výroba je technologicky náročná.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.