Rozhodnutí po skončení dopoledního jednání potvrdila ČTK mluvčí Krajského soudu v Plzni Lucie Jíchová. Podle ní byla odsouzenému stanovena tříletá zkušební doba a dohled probačního úředníka. „Byly splněny všechny zákonné podmínky,“ uvedla Jíchová. Důvody rozhodnutí odvolacího soudu nejsou známy, neboť jednání bylo neveřejné.

I když jde bývalý kapitán Sparty na svobodu, musí do dané lhůty zaplatit slušný balík!

„Dále byla odsouzenému uložena povinnost, aby v rámci svých možností uhradil ve zkušební době způsobenou škodu ve výši 430 000 korun. Pokud se týká odůvodnění rozhodnutí, v dané chvíli mohu uvést jen to, že byly splněny veškeré zákonné podmínky pro vydání daného rozhodnutí. Současně bude zaslán do věznice příkaz k propuštění,“ dodala Jíchová. 

Netrvalo dlouho a přišla i reakce od Kateřiny Kristelové. Na svůj profil umístila fotku Tomáše z doby, kdy hrál za Spartu a napsala ANO.

VIDEO: Řepka je z vězení venku, soud ho pustil! Takto to odůvodnili!

Video
Video se připravuje ...

Řepka je z vězení venku, soud ho pustil! Takto to odůvodnili! Blesk TV

Řepku loni poslaly soudy na dva a půl roku do vězení za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na jeho druhou exmanželku a maření úředního rozhodnutí. Od 30 měsíců vězení se mu odečetlo 293 dní za 293 odpracovaných hodin veřejně prospěšných prací.

Loni na podzim Řepka neúspěšně žádal o podmínečné propuštění. Soud dnes v neveřejném řízení rozhodoval o Řepkově stížnosti proti listopadovému verdiktu okresního soudu.

Řepka nastoupil do vězení 27. května v Praze, v červnu ho vězeňská služba převezla do věznice v Plzni. Třetinu trestu si odpykal až 15. prosince, žádost ale podal dřív. Podpořila ho ale i věznice, kde si do doby konání prvního soudu vysloužil za chování jednu kázeňskou odměnu. Bývalý fotbalový reprezentant pracuje na nestřeženém pracovišti mimo věznici v pekárně.

VIDEO: Tomáš Řepka před nástupem do vězení: O rodině a Kristelové

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Řepka před nástupem do vězení: O rodině a Kristelové FTV Prima

VIDEO: Tomáš Řepka ve vězení: Takhle si to maloval před nástupem!

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Řepka ve vězení: Takhle si to maloval před nástupem! FTV Prima

Fotogalerie
34 fotografií