Další změna u Leo Expressu: Jako šéf skončil Köhler, nahradil ho Spilka

Alstom Lint v barvách Leo Express v Ústí nad Orlicí. Foto: Leo ExpressAlstom Lint v barvách Leo Express v Ústí nad Orlicí. Foto: Leo Express

V dopravní společnosti Leo Express pokračují personální šachy. Po prosincové výměně na postu předsedy představenstva došlo ke změně i v

V dopravní společnosti Leo Express pokračují personální šachy. Po prosincové výměně na postu předsedy představenstva došlo ke změně i v čele výkonného managementu. Skončil dlouholetý generální ředitel (CEO) Peter Köhler, místo něj byl jmenován Pavel Spilka. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Pavel Spilka, nový generální ředitel Leo Expressu. Pramen: Leo Express

Pavel Spilka, nový generální ředitel Leo Expressu. Pramen: Leo Express

Spilka má podle ní mimo jiné zkušenosti s vedením a krizovým řízením firem z holdingu Škoda Transportation, teplárenské společnosti Jablonce nad Nisou nebo z řídících pozic v 02 (dříve Telefonica). Köhler si podrží post člena představenstva, má být odpovědný za další rozvoj firmy a akvizice vozidel. Je i jedním z drobných akcionářů. Podle Leoše Novotného staršího jde v případě Köhlera o povýšení, aby se mohl věnovat další expanzi firmy.

„Leo Express je firma s velkým potenciálem, která svými dosavadními úspěchy dokazuje, že umí prorazit na regionální a mezinárodní železnici. Mým úkolem bude jí v tomto úsilí dále pomoci. Budu se soustředit především na zvýšení ziskovosti Leo Express, který za loňský rok vykázal obrat přes 1 miliardu korun a nárůst konsolidovaného zisku,“ uvedl Spilka.

Už koncem minulého roku došlo ke změnám v představenstvu Leo Expressu, když se předsedou stal Leoš Novotný starší. V čele firmy tak vystřídal svého syna Leoše. Rodina bývalého majitele Hamé Leoše Novotného také vyplatila minoritního akcionáře Martina Burdu, někdejšího majitele Pivovarů Lobkowicz. Rodina Novotných tak vlastní přes 90 procent akcií.

Jednotka Stadler Flirt firmy Leo Express při prezentaci v Pardubickém kraji. Autor: Leo Express

Jednotka Stadler Flirt firmy Leo Express při prezentaci v Pardubickém kraji. V popředí Peter Köhler.
Autor: Leo Express

Tagy LEO Express Pavel Spilka Peter Köhler
30 komentářů