Moje šťastná hvězda

Luxusní bábovičky s pomeranči

Marek Raditsch byl porotcem kulinářské soutěže MasterChef Česko, a protože má raději vánoční dezerty, dovolíme si připomenout bábovičky s pomeranči, které připravila vítězka třetí řady Kristýna Němčková. My je také vyzkoušeli.

Ingredience: 125 g mléčné čokolády, 125 g hořké čokolády, 125 g másla, 20 g třtinového cukru, 6 vajec, ½ pomeranče, kakao na formičky, 100 g zakysané smetany, 150 ml marakujového pyré, 150 g cukru, 1/2 pomeranče, 2–3 lžíce pomerančového likéru

Postup: Obě čokolády a máslo rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. Žloutky vyšleháme s cukrem, kůrou z pomeranče a vychladlou čokoládovou hmotou. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme. Rozdělíme do formiček vymazaných máslem a vysypaných kakaem. Pečeme 10 až 15 minut při 170 °C. Rozpustíme v pánvi 100 g cukru, bez míchání ho necháme zezlátnout, pak ho nalijeme na pečicí papír, když ztuhne, rozmixujeme ho nahrubo na ozdobné krystalky. Z dužiny pomeranče, marakuji, cukru a likéru uvaříme omáčku. Bábovičku servírujeme s omáčkou, nokem ze zakysané smetany a karamelovými krystalky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden