Vstupenky online

Vsetín otočil zápas s Litoměřicemi a slaví dvoubodový zisk

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 06.01.2020

Vsetín nastoupil k pondělnímu utkání s Litoměřicemi ve značně oslabené sestavě, především defenzíva postrádala opory, což se projevilo v první třetině, kdy Litoměřice ztrestaly dvě chyby v obraně Valachů. Zelenožlutí se však nevzdávali, pokračovali v aktivním výkonu a ve druhé třetině skóre srovnali. V závěrečné periodě pak Vsetín využil třetí početní výhodu v utkání a skóre otočil. Litoměřicím se však podařilo dotáhnout a utkání dospělo až do samostatných nájezdů. Zde se ovšem zaskvěl brankář Bláha a také tři exekutoři v barvách domácích. Vsetín slaví zisk dvou bodů a připisuje si sedmé vítězství v nadstavbě.

CHANCE LIGA - 2. část, 8. kolo po 6.1.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Litoměřice
4:3sn(1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Teper (Kucharczyk, Dostálek), 38. Březina (Pechanec, J. Drtina), 50. Kucharczyk(Karafiát, Dostálek), rozhodující sam. nájezd Rehuš – 6. Voženílek (Klejna), 11. Jánský (Helt, Klejna), 58. Helt (Jebavý). Rozhodčí: Pavlovič, Barek – Novák, Hanzlík. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2470. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

VHK ROBE Vsetín: Bláha – Slováček (A), Teper, Hryciow, Ondračka, J. Drtina (A), Jeřábek, Pernický – Karafiát, Kucharczyk (C), Dostálek – Březina, Pechanec, D. Tůma – Procházka, Rehuš, Gorčík – L. Volf, Šilhavý, Vítek.
HC Stadion Litoměřice: A. Beran – Marcel (A), Walter, Jebavý (A), Klejna, L. Doudera, Bártek – M. Kadlec, Jícha, Voženílek (C) – Korkiakoski, Zygmunt, Kangas – Helt, M. Havelka, Jánský – Bernat, Přikryl, Kropáček.

Úvod utkání mezi Vsetínem a Litoměřicemi provázela častá přerušení, hra tak byla hodně kouskovaná a bez střeleckých šancí. Do velké příležitosti se dostal Karafiát, který z bezprostřední blízkosti brankoviště tečoval Kucharczykovu střelu. Bez větších náznaků se však prosadili hosté. Litoměřice vyhrály vhazování, ihned po něm putoval kotouč na modrou čáru k Františku Klejnovi, jenž obratem přihrál Danielu Voženílkovi. Ten počkal za brankou, odkud nabruslil do výhodné pozice před brankovištěm, první pokus skončil na betonech brankáře Bláhy, ale dorážka už putovala do prázdné brány. Vsetínští se přestěhovali do útoku a skórovat mohl Dostálek, Tůma nebo Procházka, ale nikomu se nepovedlo gólmana Berana v litoměřické bráně překonat.

Na druhé straně trefil tyč vsetínské branky Kadlec, akce ze 11. minuty už však za brankovou čarou skončila. Valaši se snažili vyvézt kotouč z pásma, ten však zachytil František Klejna a poslal jej Filipu Heltovi na pravé křídlo. Helt si na druhé straně všiml Petera Jánského, který měl před sebou prázdnou branku. Následovalo vyloučení hostující Kropáčka, které domácí potrestali. Radim Kucharczyk našel svou dlouhou přihrávkou najíždějícího Jakuba Tepera, jenž z první trefil prostor nad pravým ramenem Berana. Další početní výhoda se žluto-zeleným naskytla v závěru prvního dějství, tu už však Vsacané využít nedokázali.

Přesilovku si Valaši přenesli i do začátku druhé třetiny a tlak si drželi i při hře pět na pět. Beran vyrazil Tůmovu střelu z levého křídla pouze před sebe a k dorážce do odkryté brány se dostal Pechanec. Litoměřický brankář se dokázal svou vyrážečku včas přesunout k volné tyči a se štěstím puk opět vytěsnil. Vsetínským se dostalo další přesilové hry a v dalším průběhu druhé dvacetiminutovky se do výhody jednoho hráče dostaly i Litoměřice.

Ale potrestáno bylo až vyloučení hostujícího obránce Marcela. Střelu Antonína Pechance z mezikruží tečoval na hraně brankoviště pod horní tyč David Březina. Minutu a čtvrt před koncem druhého dějství byl za vlastní brankou atakován Gorčík, což se neobešlo bez reakce na vsetínské straně. Během poslední minuty nakonec na trestnou lavici usedli hned dva hráči Vsetína a jejich spoluhráče tak čekalo dlouhé oslabení ve třech.

Toto oslabení Vsetínští ubránili a opět byli vidět hlavně v ofenzivě. Zahrozil Karafiát a Beran musel zasahovat také proti pokusu Březiny. Aktivita přinesla přesilovku 5 na 3 také Vsetínu. Ani domácí dvojnásobnou početní výhodu nevyužili, ale v klasické přesilovce už se prosadit dokázali. Z okraje brankoviště puk na několikátý pokus procpal okolo levé tyčky Radim Kucharczyk. Snažení Litoměřic následně vyústilo v další dvě přesilové hry pro Stadion. Hosté se ale dokázali prosadit až po návratu vyloučeného Karafiáta na led.

Filip Helt přebral na vrcholu levého kruhu kotouč od Jiřího Jebavého, vylepšil si střeleckou pozici a trefil se nad Bláhovu lapačku. Vsetínu se dostalo příležitosti v podobě přesilovky minutu před koncem utkání po vyloučení Jánského, jenž dostal za nesportovní chování i osobní trest a rovnou se odebral do šatny. Za stavu 3:3 se pokračovalo pětiminutovým prodloužením, a když ani to nerozhodlo, následovaly samostatné nájezdy, v nichž ten vítězný vstřelil ve třetí sérií Branislav Rehuš.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Mužstvo ukázalo charakter, když otočilo nepříznivý stav utkání z 0:2 na 3:2. Myslím, že ve třetí třetině jsme byli jasně lepší, měli jsme vstřelit víc branek. Vzhledem k počtu šancí jsme utkání měli vyhrát za tři body. Jsme rádi, že jsme se konečně prosadili v přesilovkách, měli jsme v nich více střel. Myslím, že jsme je nehráli špatně. Věříme, že to bude takto pokračovat a v početních výhodách se nám bude dařit i nadále.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Podle průběhu zápasu jsme spokojeni s bodem. Hraje se nám tady velice těžko. Domácí mají silný, vyspělý tým. Navíc jsme tady u lidí hodně populární, mají nás rádi a fandí nám (úsměv). Takže pro nás je každý bod zlatý. Jsme spokojení s hrou, kterou jsme předvedli. Procházíme obměnou týmu, kdy se nám nevrátili kluci po mistrovství světa dvacetiletých. Musíme tým doplňovat. Nějaké věci nám tam váznou, to bylo dnes vidět. Nepomohli jsme si přesilovou hrou, naopak domácí nám dali tři góly v početních výhodách. Byli v nich lepší. Musím náš tým pochválit, s bodem jsme spokojení a chtěl bych vyzdvihnout výkon našeho gólmana Berana, který má na získaném bodu obrovský podíl.